Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Select the Yellow items.
( ) |
| 2) Select the Black items.
( ) |
| 3) Find the total amount if % of it is Rs soln : Let the total amount be x % of the total amount = Rs x = = ( x 100)/ ( ) |
| 4) Find the total amount if % of it is Rs soln : Let the total amount be x % of the total amount = Rs x = = ( x 100)/ ( ) |
| 5) Select the Pink items.
( ) |
| 6) The {c.p} of 11 pens is equal to the {s.p} of 10 pens. Find the loss or gain percent Soln : {s.p} of 10 pens = {s.p} of 11 pens = Given {c.p} of 11pens = {s.p} of 10 pens = Here, {s.p}>{c.p} {p} =.s.p}-c.p {p}% =({p}÷{c.p}) x 100 ( ) |
| 7) Select the Green items.
( ) |
| 8) Select the White items.
( ) |
| 9) Select the Black items.
( ) |
| 10) Select the Yellow items.
( ) |
| 1) Select the Yellow items.
Answer: 2 |
| 2) Select the Black items.
Answer: 3 |
| 3) Find the total amount if % of it is Rs soln : Let the total amount be x % of the total amount = Rs x = = ( x 100)/ |
| 4) Find the total amount if % of it is Rs soln : Let the total amount be x % of the total amount = Rs x = = ( x 100)/ |
| 5) Select the Pink items.
Answer: 3 |
| 6) The {c.p} of 11 pens is equal to the {s.p} of 10 pens. Find the loss or gain percent Soln : {s.p} of 10 pens = {s.p} of 11 pens = Given {c.p} of 11pens = {s.p} of 10 pens = Here, {s.p}>{c.p} {p} =.s.p}-c.p {p}% =({p}÷{c.p}) x 100 |
| 7) Select the Green items.
Answer: 4 |
| 8) Select the White items.
Answer: 2 |
| 9) Select the Black items.
Answer: 1 |
| 10) Select the Yellow items.
Answer: 1 |