Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Ovini collected 20 seashells. Panimalar collected 1 fewer seashell than Ovini. How many seashells did Panimalar collect
Answer:_______________ |
| 2) Kumutha collected 14 seashells. Panimalar collected 2 fewer seashells than Kumutha. How many seashells did Panimalar collect
Answer:_______________ |
| 3) Indra collected 16 seashells. Kumutha collected 1 fewer seashell than Indra. How many seashells did Kumutha collect
Answer:_______________ |
| 4) Parveen collected 19 seashells. Tulasi collected 3 fewer seashells than Parveen. How many seashells did Tulasi collect
Answer:_______________ |
| 5) Ovini collected 11 seashells. Haritha collected 1 fewer seashell than Ovini. How many seashells did Haritha collect
Answer:_______________ |
| 6) Chellamal collected 16 seashells. Haritha collected 9 fewer seashells than Chellamal. How many seashells did Haritha collect
Answer:_______________ |
| 7) Thamarai collected 18 seashells. Tamilselvi collected 1 fewer seashell than Thamarai. How many seashells did Tamilselvi collect
Answer:_______________ |
| 8) Panimalar collected 20 seashells. Haritha collected 3 fewer seashells than Panimalar. How many seashells did Haritha collect
Answer:_______________ |
| 9) Swathi collected 11 seashells. Pavi collected 1 fewer seashell than Swathi. How many seashells did Pavi collect
Answer:_______________ |
| 10) Panimalar collected 14 seashells. Jeevini collected 6 fewer seashells than Panimalar. How many seashells did Jeevini collect
Answer:_______________ |
| 1) Ovini collected 20 seashells. Panimalar collected 1 fewer seashell than Ovini. How many seashells did Panimalar collect Answer: 19 SOLUTION 1 : 20 seashells Ovini Panimalar 1 fewer 20 - 1 = 19 Panimalar collected 19 seashells. |
| 2) Kumutha collected 14 seashells. Panimalar collected 2 fewer seashells than Kumutha. How many seashells did Panimalar collect Answer: 12 SOLUTION 1 : 14 seashells Kumutha Panimalar 2 fewer 14 - 2 = 12 Panimalar collected 12 seashells. |
| 3) Indra collected 16 seashells. Kumutha collected 1 fewer seashell than Indra. How many seashells did Kumutha collect Answer: 15 SOLUTION 1 : 16 seashells Indra Kumutha 1 fewer 16 - 1 = 15 Kumutha collected 15 seashells. |
| 4) Parveen collected 19 seashells. Tulasi collected 3 fewer seashells than Parveen. How many seashells did Tulasi collect Answer: 16 SOLUTION 1 : 19 seashells Parveen Tulasi 3 fewer 19 - 3 = 16 Tulasi collected 16 seashells. |
| 5) Ovini collected 11 seashells. Haritha collected 1 fewer seashell than Ovini. How many seashells did Haritha collect Answer: 10 SOLUTION 1 : 11 seashells Ovini Haritha 1 fewer 11 - 1 = 10 Haritha collected 10 seashells. |
| 6) Chellamal collected 16 seashells. Haritha collected 9 fewer seashells than Chellamal. How many seashells did Haritha collect Answer: 7 SOLUTION 1 : 16 seashells Chellamal Haritha 9 fewer 16 - 9 = 7 Haritha collected 7 seashells. |
| 7) Thamarai collected 18 seashells. Tamilselvi collected 1 fewer seashell than Thamarai. How many seashells did Tamilselvi collect Answer: 17 SOLUTION 1 : 18 seashells Thamarai Tamilselvi 1 fewer 18 - 1 = 17 Tamilselvi collected 17 seashells. |
| 8) Panimalar collected 20 seashells. Haritha collected 3 fewer seashells than Panimalar. How many seashells did Haritha collect Answer: 17 SOLUTION 1 : 20 seashells Panimalar Haritha 3 fewer 20 - 3 = 17 Haritha collected 17 seashells. |
| 9) Swathi collected 11 seashells. Pavi collected 1 fewer seashell than Swathi. How many seashells did Pavi collect Answer: 10 SOLUTION 1 : 11 seashells Swathi Pavi 1 fewer 11 - 1 = 10 Pavi collected 10 seashells. |
| 10) Panimalar collected 14 seashells. Jeevini collected 6 fewer seashells than Panimalar. How many seashells did Jeevini collect Answer: 8 SOLUTION 1 : 14 seashells Panimalar Jeevini 6 fewer 14 - 6 = 8 Jeevini collected 8 seashells. |