Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the number of ones when 2 ones are subtracted from 51 tens
( ) |
| 2) How many ones will you get after you've subtracted 5 ones from 54 tens 54 ten(s) - 5 one(s) = ___ ones.
( ) |
| 3) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 4) Find the number of ones when 7 ones are subtracted from 12 tens
( ) |
| 5) How many ones will you get after you've subtracted 6 ones from 53 tens 53 ten(s) - 6 one(s) = ___ ones.
( ) |
| 6) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 7) Find the number of ones when 8 ones are subtracted from 71 tens
( ) |
| 8) How many ones will you get after you've subtracted 9 ones from 8 tens 8 ten(s) - 9 one(s) = ___ ones.
( ) |
| 9) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 10) Find the number of ones when 9 ones are subtracted from 79 tens
( ) |
| 1) Find the number of ones when 2 ones are subtracted from 51 tens
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 51 tens = 51 x 10 = 510 Step 2: 2 ones = 2 x 1 = 2 Step 3: 510 - 2 = 508 |
| 2) How many ones will you get after you've subtracted 5 ones from 54 tens 54 ten(s) - 5 one(s) = ___ ones.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 54 tens = 54 x 10 = 540 Step 2: 5 ones = 5 x 1 = 5 Step 3: 540 - 5 = 535 |
| 3) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |
| 4) Find the number of ones when 7 ones are subtracted from 12 tens
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 12 tens = 12 x 10 = 120 Step 2: 7 ones = 7 x 1 = 7 Step 3: 120 - 7 = 113 |
| 5) How many ones will you get after you've subtracted 6 ones from 53 tens 53 ten(s) - 6 one(s) = ___ ones.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 53 tens = 53 x 10 = 530 Step 2: 6 ones = 6 x 1 = 6 Step 3: 530 - 6 = 524 |
| 6) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |
| 7) Find the number of ones when 8 ones are subtracted from 71 tens
Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: 71 tens = 71 x 10 = 710 Step 2: 8 ones = 8 x 1 = 8 Step 3: 710 - 8 = 702 |
| 8) How many ones will you get after you've subtracted 9 ones from 8 tens 8 ten(s) - 9 one(s) = ___ ones.
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 8 tens = 8 x 10 = 80 Step 2: 9 ones = 9 x 1 = 9 Step 3: 80 - 9 = 71 |
| 9) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |
| 10) Find the number of ones when 9 ones are subtracted from 79 tens
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 79 tens = 79 x 10 = 790 Step 2: 9 ones = 9 x 1 = 9 Step 3: 790 - 9 = 781 |