Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 2) Find the number of ones when 5 ones are subtracted from 40 tens
( ) |
| 3) How many ones will you get after you've subtracted 8 ones from 71 tens 71 ten(s) - 8 one(s) = ___ ones.
( ) |
| 4) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 5) Find the number of ones when 3 ones are subtracted from 86 tens
( ) |
| 6) How many ones will you get after you've subtracted 9 ones from 18 tens 18 ten(s) - 9 one(s) = ___ ones.
( ) |
| 7) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 8) Find the number of ones when 8 ones are subtracted from 71 tens
( ) |
| 9) How many ones will you get after you've subtracted 4 ones from 66 tens 66 ten(s) - 4 one(s) = ___ ones.
( ) |
| 10) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
( ) |
| 1) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |
| 2) Find the number of ones when 5 ones are subtracted from 40 tens
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 40 tens = 40 x 10 = 400 Step 2: 5 ones = 5 x 1 = 5 Step 3: 400 - 5 = 395 |
| 3) How many ones will you get after you've subtracted 8 ones from 71 tens 71 ten(s) - 8 one(s) = ___ ones.
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 71 tens = 71 x 10 = 710 Step 2: 8 ones = 8 x 1 = 8 Step 3: 710 - 8 = 702 |
| 4) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |
| 5) Find the number of ones when 3 ones are subtracted from 86 tens
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 86 tens = 86 x 10 = 860 Step 2: 3 ones = 3 x 1 = 3 Step 3: 860 - 3 = 857 |
| 6) How many ones will you get after you've subtracted 9 ones from 18 tens 18 ten(s) - 9 one(s) = ___ ones.
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 18 tens = 18 x 10 = 180 Step 2: 9 ones = 9 x 1 = 9 Step 3: 180 - 9 = 171 |
| 7) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |
| 8) Find the number of ones when 8 ones are subtracted from 71 tens
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 71 tens = 71 x 10 = 710 Step 2: 8 ones = 8 x 1 = 8 Step 3: 710 - 8 = 702 |
| 9) How many ones will you get after you've subtracted 4 ones from 66 tens 66 ten(s) - 4 one(s) = ___ ones.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: 66 tens = 66 x 10 = 660 Step 2: 4 ones = 4 x 1 = 4 Step 3: 660 - 4 = 656 |
| 10) Find the number of ones when 1 one are subtracted from 1 ten
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 1 ten = 1 x 10 = 10 Step 2: 1 one = 1 x 1 = 1 Step 3: 10 - 1 = 9 |