Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Thamarai read 6 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 2) Selvanayaki read 7 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 3) Selvanayaki read 2 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 4) Keerthi read 3 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 5) Panimalar read 9 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 6) Poongodi read 6 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 7) Poongodi read 5 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 8) Tulasi read 6 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 9) Ovini read 4 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 10) Kumutha read 8 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. Answer:_______________ |
| 1) Thamarai read 6 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 6 6 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 6 pages x 2 = 12 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 6 pages + 12 pages + 6 pages = 24 pages There are 24 pages in the book. |
| 2) Selvanayaki read 7 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 7 10 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 7 pages x 2 = 14 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 7 pages + 14 pages + 10 pages = 31 pages There are 31 pages in the book. |
| 3) Selvanayaki read 2 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 2 18 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 2 pages x 2 = 4 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 2 pages + 4 pages + 18 pages = 24 pages There are 24 pages in the book. |
| 4) Keerthi read 3 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 3 3 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 3 pages x 2 = 6 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 3 pages + 6 pages + 3 pages = 12 pages There are 12 pages in the book. |
| 5) Panimalar read 9 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 9 27 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 9 pages x 2 = 18 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 9 pages + 18 pages + 27 pages = 54 pages There are 54 pages in the book. |
| 6) Poongodi read 6 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 6 28 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 6 pages x 2 = 12 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 6 pages + 12 pages + 28 pages = 46 pages There are 46 pages in the book. |
| 7) Poongodi read 5 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 5 10 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 5 pages x 2 = 10 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 5 pages + 10 pages + 10 pages = 25 pages There are 25 pages in the book. |
| 8) Tulasi read 6 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 6 6 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 6 pages x 2 = 12 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 6 pages + 12 pages + 6 pages = 24 pages There are 24 pages in the book. |
| 9) Ovini read 4 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 4 5 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 4 pages x 2 = 8 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 4 pages + 8 pages + 5 pages = 17 pages There are 17 pages in the book. |
| 10) Kumutha read 8 pages of a book on the first day and twice as many pages on the second day. SOLUTION 1 : 8 30 1st day 2nd day (twice of 1st day) 3rd day Step 1: 8 pages x 2 = 16 pages (Number of pages to read on the 2nd day) Step 2: 8 pages + 16 pages + 30 pages = 54 pages There are 54 pages in the book. |