Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Poovazhagi had 15 m of ribbon. Poovazhagi used 2 m 53 cm of the ribbon to tie a parcel and 2 m 61 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Poovazhagi had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 2) Indra had 13 m of ribbon. Indra used 2 m 77 cm of the ribbon to tie a parcel and 2 m 80 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Indra had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 3) Ovini had 17 m of ribbon. Ovini used 2 m 49 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 54 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Ovini had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 4) Kumutha had 15 m of ribbon. Kumutha used 3 m 77 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 35 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Kumutha had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 5) Ramani had 11 m of ribbon. Ramani used 3 m 25 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 51 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Ramani had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 6) Kumutha had 14 m of ribbon. Kumutha used 3 m 15 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 60 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Kumutha had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 7) Selvanayaki had 12 m of ribbon. Selvanayaki used 3 m 47 cm of the ribbon to tie a parcel and 2 m 39 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Selvanayaki had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 8) Ovini had 13 m of ribbon. Ovini used 2 m 54 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 45 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Ovini had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 9) Indra had 10 m of ribbon. Indra used 2 m 19 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 36 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Indra had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 10) Tulasi had 19 m of ribbon. Tulasi used 3 m 28 cm of the ribbon to tie a parcel and 4 m 26 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Tulasi had left (Give your answer in centimetres) cm Answer:_______________ |
| 1) Poovazhagi had 15 m of ribbon. Poovazhagi used 2 m 53 cm of the ribbon to tie a parcel and 2 m 61 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Poovazhagi had left (Give your answer in centimetres) Answer: 986 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 15 x 100 = 1500 cm Step 2: Convert m to cm : 2m x 100 = 200 cm Step 3: 200 + 53 = 253 cm Step 4: Convert m to cm : 2 m x 100 = 200 cm Step 5: 200 + 61 = 261cm Step 6: Length of ribbon left : 1500 - 253 - 261 = 986 cm The length of the ribbon which Poovazhagi had left is 986 cm. |
| 2) Indra had 13 m of ribbon. Indra used 2 m 77 cm of the ribbon to tie a parcel and 2 m 80 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Indra had left (Give your answer in centimetres) Answer: 743 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 13 x 100 = 1300 cm Step 2: Convert m to cm : 2m x 100 = 200 cm Step 3: 200 + 77 = 277 cm Step 4: Convert m to cm : 2 m x 100 = 200 cm Step 5: 200 + 80 = 280cm Step 6: Length of ribbon left : 1300 - 277 - 280 = 743 cm The length of the ribbon which Indra had left is 743 cm. |
| 3) Ovini had 17 m of ribbon. Ovini used 2 m 49 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 54 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Ovini had left (Give your answer in centimetres) Answer: 1097 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 17 x 100 = 1700 cm Step 2: Convert m to cm : 2m x 100 = 200 cm Step 3: 200 + 49 = 249 cm Step 4: Convert m to cm : 3 m x 100 = 300 cm Step 5: 300 + 54 = 354cm Step 6: Length of ribbon left : 1700 - 249 - 354 = 1097 cm The length of the ribbon which Ovini had left is 1097 cm. |
| 4) Kumutha had 15 m of ribbon. Kumutha used 3 m 77 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 35 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Kumutha had left (Give your answer in centimetres) Answer: 788 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 15 x 100 = 1500 cm Step 2: Convert m to cm : 3m x 100 = 300 cm Step 3: 300 + 77 = 377 cm Step 4: Convert m to cm : 3 m x 100 = 300 cm Step 5: 300 + 35 = 335cm Step 6: Length of ribbon left : 1500 - 377 - 335 = 788 cm The length of the ribbon which Kumutha had left is 788 cm. |
| 5) Ramani had 11 m of ribbon. Ramani used 3 m 25 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 51 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Ramani had left (Give your answer in centimetres) Answer: 424 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 11 x 100 = 1100 cm Step 2: Convert m to cm : 3m x 100 = 300 cm Step 3: 300 + 25 = 325 cm Step 4: Convert m to cm : 3 m x 100 = 300 cm Step 5: 300 + 51 = 351cm Step 6: Length of ribbon left : 1100 - 325 - 351 = 424 cm The length of the ribbon which Ramani had left is 424 cm. |
| 6) Kumutha had 14 m of ribbon. Kumutha used 3 m 15 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 60 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Kumutha had left (Give your answer in centimetres) Answer: 725 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 14 x 100 = 1400 cm Step 2: Convert m to cm : 3m x 100 = 300 cm Step 3: 300 + 15 = 315 cm Step 4: Convert m to cm : 3 m x 100 = 300 cm Step 5: 300 + 60 = 360cm Step 6: Length of ribbon left : 1400 - 315 - 360 = 725 cm The length of the ribbon which Kumutha had left is 725 cm. |
| 7) Selvanayaki had 12 m of ribbon. Selvanayaki used 3 m 47 cm of the ribbon to tie a parcel and 2 m 39 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Selvanayaki had left (Give your answer in centimetres) Answer: 614 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 12 x 100 = 1200 cm Step 2: Convert m to cm : 3m x 100 = 300 cm Step 3: 300 + 47 = 347 cm Step 4: Convert m to cm : 2 m x 100 = 200 cm Step 5: 200 + 39 = 239cm Step 6: Length of ribbon left : 1200 - 347 - 239 = 614 cm The length of the ribbon which Selvanayaki had left is 614 cm. |
| 8) Ovini had 13 m of ribbon. Ovini used 2 m 54 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 45 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Ovini had left (Give your answer in centimetres) Answer: 701 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 13 x 100 = 1300 cm Step 2: Convert m to cm : 2m x 100 = 200 cm Step 3: 200 + 54 = 254 cm Step 4: Convert m to cm : 3 m x 100 = 300 cm Step 5: 300 + 45 = 345cm Step 6: Length of ribbon left : 1300 - 254 - 345 = 701 cm The length of the ribbon which Ovini had left is 701 cm. |
| 9) Indra had 10 m of ribbon. Indra used 2 m 19 cm of the ribbon to tie a parcel and 3 m 36 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Indra had left (Give your answer in centimetres) Answer: 445 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 10 x 100 = 1000 cm Step 2: Convert m to cm : 2m x 100 = 200 cm Step 3: 200 + 19 = 219 cm Step 4: Convert m to cm : 3 m x 100 = 300 cm Step 5: 300 + 36 = 336cm Step 6: Length of ribbon left : 1000 - 219 - 336 = 445 cm The length of the ribbon which Indra had left is 445 cm. |
| 10) Tulasi had 19 m of ribbon. Tulasi used 3 m 28 cm of the ribbon to tie a parcel and 4 m 26 cm to tie a box. What was the length of the ribbon which Tulasi had left (Give your answer in centimetres) Answer: 1146 cm SOLUTION 1 : Step 1: Convert m to cm : 19 x 100 = 1900 cm Step 2: Convert m to cm : 3m x 100 = 300 cm Step 3: 300 + 28 = 328 cm Step 4: Convert m to cm : 4 m x 100 = 400 cm Step 5: 400 + 26 = 426cm Step 6: Length of ribbon left : 1900 - 328 - 426 = 1146 cm The length of the ribbon which Tulasi had left is 1146 cm. |