Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Kumutha mixed 40 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 2) Pavi mixed 85 litres of water with 25 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 3) Pavi mixed 70 litres of water with 15 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 4) Savithri mixed 50 litres of water with 20 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 5) Ponnalagu mixed 35 litres of water with 25 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 6) Kumutha mixed 85 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 7) Chellamal mixed 55 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 8) Kumutha mixed 25 litres of water with 15 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 9) Nandini mixed 20 litres of water with 15 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 10) Chithra mixed 85 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed
Answer:_______________ |
| 1) Kumutha mixed 40 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 10 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 40 â„“ + 10 â„“ = 50 â„“ 10 such bottles were needed. |
| 2) Pavi mixed 85 litres of water with 25 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 22 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 85 â„“ + 25 â„“ = 110 â„“ 22 such bottles were needed. |
| 3) Pavi mixed 70 litres of water with 15 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 17 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 70 â„“ + 15 â„“ = 85 â„“ 17 such bottles were needed. |
| 4) Savithri mixed 50 litres of water with 20 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 14 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 50 â„“ + 20 â„“ = 70 â„“ 14 such bottles were needed. |
| 5) Ponnalagu mixed 35 litres of water with 25 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 12 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 35 â„“ + 25 â„“ = 60 â„“ 12 such bottles were needed. |
| 6) Kumutha mixed 85 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 19 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 85 â„“ + 10 â„“ = 95 â„“ 19 such bottles were needed. |
| 7) Chellamal mixed 55 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 13 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 55 â„“ + 10 â„“ = 65 â„“ 13 such bottles were needed. |
| 8) Kumutha mixed 25 litres of water with 15 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 8 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 25 â„“ + 15 â„“ = 40 â„“ 8 such bottles were needed. |
| 9) Nandini mixed 20 litres of water with 15 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 7 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 20 â„“ + 15 â„“ = 35 â„“ 7 such bottles were needed. |
| 10) Chithra mixed 85 litres of water with 10 litres of syrup. Then, the mixture was poured into some bottles. Each bottle can hold 5 litres of syrup. How many of such bottles were needed Answer: 19 SOLUTION 1 : Step 1: Total volume of mixture : 85 â„“ + 10 â„“ = 95 â„“ 19 such bottles were needed. |