Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) There was 5 litres 415 ml of petrol in the tank of Tulasi's car. Answer:_______________ |
| 2) There was 8 litres 422 ml of petrol in the tank of Parveen's car. Answer:_______________ |
| 3) There was 9 litres 499 ml of petrol in the tank of Amutha's car. Answer:_______________ |
| 4) There was 7 litres 496 ml of petrol in the tank of Savithri's car. Answer:_______________ |
| 5) There was 8 litres 431 ml of petrol in the tank of Tamilselvi's car. Answer:_______________ |
| 6) There was 6 litres 430 ml of petrol in the tank of Pavi's car. Answer:_______________ |
| 7) There was 4 litres 500 ml of petrol in the tank of Chithra's car. Answer:_______________ |
| 8) There was 8 litres 463 ml of petrol in the tank of Amutha's car. Answer:_______________ |
| 9) There was 9 litres 418 ml of petrol in the tank of Mithra's car. Answer:_______________ |
| 10) There was 8 litres 478 ml of petrol in the tank of Panimalar's car. Answer:_______________ |
| 1) There was 5 litres 415 ml of petrol in the tank of Tulasi's car. SOLUTION 1 : Step 1: 5 litres 415 ml = 5415 ml Step 2: 5415 + 3000 = 8415 ml Step 3: 5 litres 150 ml = 5150 ml Step 4: 8415 - 5150 ml = 3265 ml Tulasi has 3265 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 2) There was 8 litres 422 ml of petrol in the tank of Parveen's car. SOLUTION 1 : Step 1: 8 litres 422 ml = 8422 ml Step 2: 8422 + 8000 = 16422 ml Step 3: 3 litres 225 ml = 3225 ml Step 4: 16422 - 3225 ml = 13197 ml Parveen has 13197 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 3) There was 9 litres 499 ml of petrol in the tank of Amutha's car. SOLUTION 1 : Step 1: 9 litres 499 ml = 9499 ml Step 2: 9499 + 10000 = 19499 ml Step 3: 3 litres 125 ml = 3125 ml Step 4: 19499 - 3125 ml = 16374 ml Amutha has 16374 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 4) There was 7 litres 496 ml of petrol in the tank of Savithri's car. SOLUTION 1 : Step 1: 7 litres 496 ml = 7496 ml Step 2: 7496 + 6000 = 13496 ml Step 3: 4 litres 143 ml = 4143 ml Step 4: 13496 - 4143 ml = 9353 ml Savithri has 9353 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 5) There was 8 litres 431 ml of petrol in the tank of Tamilselvi's car. SOLUTION 1 : Step 1: 8 litres 431 ml = 8431 ml Step 2: 8431 + 10000 = 18431 ml Step 3: 5 litres 102 ml = 5102 ml Step 4: 18431 - 5102 ml = 13329 ml Tamilselvi has 13329 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 6) There was 6 litres 430 ml of petrol in the tank of Pavi's car. SOLUTION 1 : Step 1: 6 litres 430 ml = 6430 ml Step 2: 6430 + 5000 = 11430 ml Step 3: 5 litres 275 ml = 5275 ml Step 4: 11430 - 5275 ml = 6155 ml Pavi has 6155 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 7) There was 4 litres 500 ml of petrol in the tank of Chithra's car. SOLUTION 1 : Step 1: 4 litres 500 ml = 4500 ml Step 2: 4500 + 6000 = 10500 ml Step 3: 3 litres 146 ml = 3146 ml Step 4: 10500 - 3146 ml = 7354 ml Chithra has 7354 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 8) There was 8 litres 463 ml of petrol in the tank of Amutha's car. SOLUTION 1 : Step 1: 8 litres 463 ml = 8463 ml Step 2: 8463 + 6000 = 14463 ml Step 3: 5 litres 249 ml = 5249 ml Step 4: 14463 - 5249 ml = 9214 ml Amutha has 9214 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 9) There was 9 litres 418 ml of petrol in the tank of Mithra's car. SOLUTION 1 : Step 1: 9 litres 418 ml = 9418 ml Step 2: 9418 + 9000 = 18418 ml Step 3: 5 litres 240 ml = 5240 ml Step 4: 18418 - 5240 ml = 13178 ml Mithra has 13178 ml of petrol left in the tank of the car. |
| 10) There was 8 litres 478 ml of petrol in the tank of Panimalar's car. SOLUTION 1 : Step 1: 8 litres 478 ml = 8478 ml Step 2: 8478 + 3000 = 11478 ml Step 3: 4 litres 261 ml = 4261 ml Step 4: 11478 - 4261 ml = 7217 ml Panimalar has 7217 ml of petrol left in the tank of the car. |