Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Jeevini revises her work from 10 am to 1 pm everyday. Answer:_______________ |
| 2) The local library's opening hours are from 11 a.m to 10 p.m. daily. hours Answer:_______________ |
| 3) Poovazhagi has badminton practice from 11 am to 1 pm every Sunday. Answer:_______________ |
| 4) Chellamal revises her work from 10 am to 1 pm everyday. Answer:_______________ |
| 5) The local library's opening hours are from 10 a.m to 5 p.m. daily. hours Answer:_______________ |
| 6) Poovazhagi has badminton practice from 11 am to 1 pm every Sunday. Answer:_______________ |
| 7) Pavi revises her work from 8 am to 1 pm everyday. Answer:_______________ |
| 8) The local library's opening hours are from 9 a.m to 7 p.m. daily. hours Answer:_______________ |
| 9) Poovazhagi has badminton practice from 10 am to 1 pm every Sunday. Answer:_______________ |
| 10) Pavi revises her work from 8 am to 1 pm everyday. Answer:_______________ |
| 1) Jeevini revises her work from 10 am to 1 pm everyday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 3 h 1 pm → 3 h Step 2: 3 h - 10 h = h Step 3: 4 days x h = 12 h Jeevini spend 12 hours revising in 4 days. |
| 2) The local library's opening hours are from 11 a.m to 10 p.m. daily. Answer: 11 hours SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 10 h + 12 h = 22 h 10 pm → 22 h Step 2: 22 h - 11 h = 11 h The library operates for 11 hours each day. |
| 3) Poovazhagi has badminton practice from 11 am to 1 pm every Sunday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 2 h 1 pm → 2 h Step 2: 2 h - 11 h = h Step 3: 2 weeks x h = 4 h Poovazhagi spend 4 hours practicing in 2 weeks. |
| 4) Chellamal revises her work from 10 am to 1 pm everyday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 3 h 1 pm → 3 h Step 2: 3 h - 10 h = h Step 3: 7 days x h = 21 h Chellamal spend 21 hours revising in 7 days. |
| 5) The local library's opening hours are from 10 a.m to 5 p.m. daily. Answer: 7 hours SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 5 h + 12 h = 17 h 5 pm → 17 h Step 2: 17 h - 10 h = 7 h The library operates for 7 hours each day. |
| 6) Poovazhagi has badminton practice from 11 am to 1 pm every Sunday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 2 h 1 pm → 2 h Step 2: 2 h - 11 h = h Step 3: 5 weeks x h = 10 h Poovazhagi spend 10 hours practicing in 5 weeks. |
| 7) Pavi revises her work from 8 am to 1 pm everyday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 5 h 1 pm → 5 h Step 2: 5 h - 8 h = h Step 3: 6 days x h = 30 h Pavi spend 30 hours revising in 6 days. |
| 8) The local library's opening hours are from 9 a.m to 7 p.m. daily. Answer: 10 hours SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 7 h + 12 h = 19 h 7 pm → 19 h Step 2: 19 h - 9 h = 10 h The library operates for 10 hours each day. |
| 9) Poovazhagi has badminton practice from 10 am to 1 pm every Sunday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 3 h 1 pm → 3 h Step 2: 3 h - 10 h = h Step 3: 3 weeks x h = 9 h Poovazhagi spend 9 hours practicing in 3 weeks. |
| 10) Pavi revises her work from 8 am to 1 pm everyday. SOLUTION 1 : Convert the timings to 24-hour format. Step 1: 1 h + 12 h = 5 h 1 pm → 5 h Step 2: 5 h - 8 h = h Step 3: 7 days x h = 35 h Pavi spend 35 hours revising in 7 days. |