Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 18 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 2) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 55 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 3) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 40 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 4) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 34 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 5) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 15 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 6) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 26 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 7) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 56 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 8) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 63 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 9) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 22 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 10) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 95 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 1) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 18 cm
Area: Answer: 324 cm2 Perimeter: Answer: 72 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 18 x 18 = 324 cm2 The area is 324 cm2. Perimeter of the square 4a units 18 x 4 = 72 cm The perimeter is 72 cm. |
| 2) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 55 cm
Area: Answer: 3025 cm2 Perimeter: Answer: 220 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 55 x 55 = 3025 cm2 The area is 3025 cm2. Perimeter of the square 4a units 55 x 4 = 220 cm The perimeter is 220 cm. |
| 3) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 40 cm
Area: Answer: 1600 cm2 Perimeter: Answer: 160 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 40 x 40 = 1600 cm2 The area is 1600 cm2. Perimeter of the square 4a units 40 x 4 = 160 cm The perimeter is 160 cm. |
| 4) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 34 cm
Area: Answer: 1156 cm2 Perimeter: Answer: 136 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 34 x 34 = 1156 cm2 The area is 1156 cm2. Perimeter of the square 4a units 34 x 4 = 136 cm The perimeter is 136 cm. |
| 5) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 15 cm
Area: Answer: 225 cm2 Perimeter: Answer: 60 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 15 x 15 = 225 cm2 The area is 225 cm2. Perimeter of the square 4a units 15 x 4 = 60 cm The perimeter is 60 cm. |
| 6) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 26 cm
Area: Answer: 676 cm2 Perimeter: Answer: 104 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 26 x 26 = 676 cm2 The area is 676 cm2. Perimeter of the square 4a units 26 x 4 = 104 cm The perimeter is 104 cm. |
| 7) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 56 cm
Area: Answer: 3136 cm2 Perimeter: Answer: 224 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 56 x 56 = 3136 cm2 The area is 3136 cm2. Perimeter of the square 4a units 56 x 4 = 224 cm The perimeter is 224 cm. |
| 8) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 63 cm
Area: Answer: 3969 cm2 Perimeter: Answer: 252 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 63 x 63 = 3969 cm2 The area is 3969 cm2. Perimeter of the square 4a units 63 x 4 = 252 cm The perimeter is 252 cm. |
| 9) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 22 cm
Area: Answer: 484 cm2 Perimeter: Answer: 88 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 22 x 22 = 484 cm2 The area is 484 cm2. Perimeter of the square 4a units 22 x 4 = 88 cm The perimeter is 88 cm. |
| 10) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 95 cm
Area: Answer: 9025 cm2 Perimeter: Answer: 380 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 95 x 95 = 9025 cm2 The area is 9025 cm2. Perimeter of the square 4a units 95 x 4 = 380 cm The perimeter is 380 cm. |