Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 79 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 2) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 27 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 3) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 31 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 4) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 71 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 5) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 87 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 6) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 18 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 7) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 48 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 8) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 57 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 9) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 23 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 10) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 60 cm
Area: cm2 Perimeter: cm Answer:_______________ |
| 1) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 79 cm
Area: Answer: 6241 cm2 Perimeter: Answer: 316 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 79 x 79 = 6241 cm2 The area is 6241 cm2. Perimeter of the square 4a units 79 x 4 = 316 cm The perimeter is 316 cm. |
| 2) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 27 cm
Area: Answer: 729 cm2 Perimeter: Answer: 108 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 27 x 27 = 729 cm2 The area is 729 cm2. Perimeter of the square 4a units 27 x 4 = 108 cm The perimeter is 108 cm. |
| 3) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 31 cm
Area: Answer: 961 cm2 Perimeter: Answer: 124 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 31 x 31 = 961 cm2 The area is 961 cm2. Perimeter of the square 4a units 31 x 4 = 124 cm The perimeter is 124 cm. |
| 4) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 71 cm
Area: Answer: 5041 cm2 Perimeter: Answer: 284 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 71 x 71 = 5041 cm2 The area is 5041 cm2. Perimeter of the square 4a units 71 x 4 = 284 cm The perimeter is 284 cm. |
| 5) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 87 cm
Area: Answer: 7569 cm2 Perimeter: Answer: 348 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 87 x 87 = 7569 cm2 The area is 7569 cm2. Perimeter of the square 4a units 87 x 4 = 348 cm The perimeter is 348 cm. |
| 6) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 18 cm
Area: Answer: 324 cm2 Perimeter: Answer: 72 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 18 x 18 = 324 cm2 The area is 324 cm2. Perimeter of the square 4a units 18 x 4 = 72 cm The perimeter is 72 cm. |
| 7) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 48 cm
Area: Answer: 2304 cm2 Perimeter: Answer: 192 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 48 x 48 = 2304 cm2 The area is 2304 cm2. Perimeter of the square 4a units 48 x 4 = 192 cm The perimeter is 192 cm. |
| 8) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 57 cm
Area: Answer: 3249 cm2 Perimeter: Answer: 228 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 57 x 57 = 3249 cm2 The area is 3249 cm2. Perimeter of the square 4a units 57 x 4 = 228 cm The perimeter is 228 cm. |
| 9) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 23 cm
Area: Answer: 529 cm2 Perimeter: Answer: 92 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 23 x 23 = 529 cm2 The area is 529 cm2. Perimeter of the square 4a units 23 x 4 = 92 cm The perimeter is 92 cm. |
| 10) What is the area and perimeter of a square if one side of the square is 60 cm
Area: Answer: 3600 cm2 Perimeter: Answer: 240 cm SOLUTION 1 : Area of the square a2 square units 60 x 60 = 3600 cm2 The area is 3600 cm2. Perimeter of the square 4a units 60 x 4 = 240 cm The perimeter is 240 cm. |