Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 130 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 2) Tamilselvi read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 320 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 3) Mithra read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 344 pages on Saturday, how many pages were left unread
Answer:_______________ |
| 4) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 220 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 5) Haritha read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 980 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 6) Poongodi read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 528 pages on Saturday, how many pages were left unread
Answer:_______________ |
| 7) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 195 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 8) Indra read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 850 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 9) Ponnalagu read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 576 pages on Saturday, how many pages were left unread
Answer:_______________ |
| 10) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 115 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer:_______________ |
| 1) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 130 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $130 Sunday Left Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3 : 5 units = 130 1 unit = 130 ÷ 5 Step 4 : 7 units = 7 x 26 = 182 182 pages were left unread. |
| 2) Tamilselvi read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 320 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $320 Sunday Left Step 1 : + = + = Step 2 : - = (left) Step 3 : 10 units = 320 1 unit = 320 ÷ 10 = 32 Step 4 : 2 units = 2 x 32 = 64 64 pages were left unread. |
| 3) Mithra read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 344 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer: 301 SOLUTION 1 : $344 Sunday Left Step 1 : + = + = Step 2 : - = Step 3 : 8 units = 344 1 unit = 344 ÷ 8 = 43 Step 4 : 7 units = 7 x 43 = 301 301 pages were left unread. |
| 4) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 220 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $220 Sunday Left Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3 : 5 units = 220 1 unit = 220 ÷ 5 Step 4 : 7 units = 7 x 44 = 308 308 pages were left unread. |
| 5) Haritha read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 980 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $980 Sunday Left Step 1 : + = + = Step 2 : - = (left) Step 3 : 10 units = 980 1 unit = 980 ÷ 10 = 98 Step 4 : 2 units = 2 x 98 = 196 196 pages were left unread. |
| 6) Poongodi read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 528 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer: 462 SOLUTION 1 : $528 Sunday Left Step 1 : + = + = Step 2 : - = Step 3 : 8 units = 528 1 unit = 528 ÷ 8 = 66 Step 4 : 7 units = 7 x 66 = 462 462 pages were left unread. |
| 7) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 195 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $195 Sunday Left Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3 : 5 units = 195 1 unit = 195 ÷ 5 Step 4 : 7 units = 7 x 39 = 273 273 pages were left unread. |
| 8) Indra read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 850 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $850 Sunday Left Step 1 : + = + = Step 2 : - = (left) Step 3 : 10 units = 850 1 unit = 850 ÷ 10 = 85 Step 4 : 2 units = 2 x 85 = 170 170 pages were left unread. |
| 9) Ponnalagu read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 576 pages on Saturday, how many pages were left unread Answer: 504 SOLUTION 1 : $576 Sunday Left Step 1 : + = + = Step 2 : - = Step 3 : 8 units = 576 1 unit = 576 ÷ 8 = 72 Step 4 : 7 units = 7 x 72 = 504 504 pages were left unread. |
| 10) Alicia read of a book on Saturday and of it on Sunday. If she read 115 pages on Saturday, how many pages were left unread SOLUTION 1 : $115 Sunday Left Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3 : 5 units = 115 1 unit = 115 ÷ 5 Step 4 : 7 units = 7 x 23 = 161 161 pages were left unread. |