Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Panimalar spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $805 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Selvan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $726 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Narayanan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $668 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Tamilselvi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $555 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Kalai spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $456 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Balaji spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $812 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Haritha spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $575 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Narayanan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $444 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Barathan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $880 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Ramani spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $430 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Panimalar spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $805 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1932 SOLUTION 1 : Spent Sister $805 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $805 1 unit = $805 ÷ 5 = $161 Step 4: 12 units= 12 x $161 =$1932 |
| 2) Selvan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $726 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $4356 SOLUTION 1 : Spent Sister $726 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $726 Step 4: 6 units= $726 x 6 =$4356 |
| 3) Narayanan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $668 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2505 SOLUTION 1 : Spent Sister $668 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $668 1 unit = $668 ÷ 4 = $167 Step 4: 15 units= 15 x $167 =$2505 |
| 4) Tamilselvi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $555 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1332 SOLUTION 1 : Spent Sister $555 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $555 1 unit = $555 ÷ 5 = $111 Step 4: 12 units= 12 x $111 =$1332 |
| 5) Kalai spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $456 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2736 SOLUTION 1 : Spent Sister $456 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $456 Step 4: 6 units= $456 x 6 =$2736 |
| 6) Balaji spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $812 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3045 SOLUTION 1 : Spent Sister $812 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $812 1 unit = $812 ÷ 4 = $203 Step 4: 15 units= 15 x $203 =$3045 |
| 7) Haritha spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $575 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1380 SOLUTION 1 : Spent Sister $575 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $575 1 unit = $575 ÷ 5 = $115 Step 4: 12 units= 12 x $115 =$1380 |
| 8) Narayanan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $444 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2664 SOLUTION 1 : Spent Sister $444 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $444 Step 4: 6 units= $444 x 6 =$2664 |
| 9) Barathan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $880 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3300 SOLUTION 1 : Spent Sister $880 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $880 1 unit = $880 ÷ 4 = $220 Step 4: 15 units= 15 x $220 =$3300 |
| 10) Ramani spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $430 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1032 SOLUTION 1 : Spent Sister $430 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $430 1 unit = $430 ÷ 5 = $86 Step 4: 12 units= 12 x $86 =$1032 |