Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Prem spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $700 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Sriram spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $864 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Amutha spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $440 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Pugal spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $504 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Narayanan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $666 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Nandini spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $475 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Barathan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $804 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Anand spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $840 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Amutha spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $420 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Narayanan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $820 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Prem spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $700 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2625 SOLUTION 1 : Spent Sister $700 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $700 1 unit = $700 ÷ 4 = $175 Step 4: 15 units= 15 x $175 =$2625 |
| 2) Sriram spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $864 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $5184 SOLUTION 1 : Spent Sister $864 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $864 Step 4: 6 units= $864 x 6 =$5184 |
| 3) Amutha spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $440 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1056 SOLUTION 1 : Spent Sister $440 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $440 1 unit = $440 ÷ 5 = $88 Step 4: 12 units= 12 x $88 =$1056 |
| 4) Pugal spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $504 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $1890 SOLUTION 1 : Spent Sister $504 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $504 1 unit = $504 ÷ 4 = $126 Step 4: 15 units= 15 x $126 =$1890 |
| 5) Narayanan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $666 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3996 SOLUTION 1 : Spent Sister $666 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $666 Step 4: 6 units= $666 x 6 =$3996 |
| 6) Nandini spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $475 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1140 SOLUTION 1 : Spent Sister $475 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $475 1 unit = $475 ÷ 5 = $95 Step 4: 12 units= 12 x $95 =$1140 |
| 7) Barathan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $804 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3015 SOLUTION 1 : Spent Sister $804 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $804 1 unit = $804 ÷ 4 = $201 Step 4: 15 units= 15 x $201 =$3015 |
| 8) Anand spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $840 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $5040 SOLUTION 1 : Spent Sister $840 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $840 Step 4: 6 units= $840 x 6 =$5040 |
| 9) Amutha spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $420 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1008 SOLUTION 1 : Spent Sister $420 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $420 1 unit = $420 ÷ 5 = $84 Step 4: 12 units= 12 x $84 =$1008 |
| 10) Narayanan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $820 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3075 SOLUTION 1 : Spent Sister $820 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $820 1 unit = $820 ÷ 4 = $205 Step 4: 15 units= 15 x $205 =$3075 |