Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Kumar spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $556 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Aravindh spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $690 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Ponnalagu spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $460 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Prem spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $872 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Barathan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $570 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Tulasi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $760 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Anand spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $688 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Pugal spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $552 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Ponnalagu spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $555 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Aravindh spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $436 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Kumar spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $556 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2085 SOLUTION 1 : Spent Sister $556 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $556 1 unit = $556 ÷ 4 = $139 Step 4: 15 units= 15 x $139 =$2085 |
| 2) Aravindh spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $690 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $4140 SOLUTION 1 : Spent Sister $690 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $690 Step 4: 6 units= $690 x 6 =$4140 |
| 3) Ponnalagu spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $460 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1104 SOLUTION 1 : Spent Sister $460 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $460 1 unit = $460 ÷ 5 = $92 Step 4: 12 units= 12 x $92 =$1104 |
| 4) Prem spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $872 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3270 SOLUTION 1 : Spent Sister $872 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $872 1 unit = $872 ÷ 4 = $218 Step 4: 15 units= 15 x $218 =$3270 |
| 5) Barathan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $570 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3420 SOLUTION 1 : Spent Sister $570 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $570 Step 4: 6 units= $570 x 6 =$3420 |
| 6) Tulasi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $760 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1824 SOLUTION 1 : Spent Sister $760 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $760 1 unit = $760 ÷ 5 = $152 Step 4: 12 units= 12 x $152 =$1824 |
| 7) Anand spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $688 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2580 SOLUTION 1 : Spent Sister $688 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $688 1 unit = $688 ÷ 4 = $172 Step 4: 15 units= 15 x $172 =$2580 |
| 8) Pugal spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $552 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $3312 SOLUTION 1 : Spent Sister $552 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $552 Step 4: 6 units= $552 x 6 =$3312 |
| 9) Ponnalagu spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $555 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1332 SOLUTION 1 : Spent Sister $555 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $555 1 unit = $555 ÷ 5 = $111 Step 4: 12 units= 12 x $111 =$1332 |
| 10) Aravindh spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $436 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $1635 SOLUTION 1 : Spent Sister $436 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $436 1 unit = $436 ÷ 4 = $109 Step 4: 15 units= 15 x $109 =$1635 |