Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Pugal spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $432 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Parveen spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $895 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Pugal spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $612 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Kumar spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $858 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Pavi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $475 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Kalai spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $732 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Anand spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $402 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Poovazhagi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $795 for herself. a) What fraction of her salary did she have left
b) How much was her salary $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Selvan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $724 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Narayanan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $816 for himself. a) What fraction of his salary did he have left
b) How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Pugal spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $432 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2592 SOLUTION 1 : Spent Sister $432 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $432 Step 4: 6 units= $432 x 6 =$2592 |
| 2) Parveen spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $895 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $2148 SOLUTION 1 : Spent Sister $895 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $895 1 unit = $895 ÷ 5 = $179 Step 4: 12 units= 12 x $179 =$2148 |
| 3) Pugal spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $612 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2295 SOLUTION 1 : Spent Sister $612 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $612 1 unit = $612 ÷ 4 = $153 Step 4: 15 units= 15 x $153 =$2295 |
| 4) Kumar spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $858 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $5148 SOLUTION 1 : Spent Sister $858 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $858 Step 4: 6 units= $858 x 6 =$5148 |
| 5) Pavi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $475 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1140 SOLUTION 1 : Spent Sister $475 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $475 1 unit = $475 ÷ 5 = $95 Step 4: 12 units= 12 x $95 =$1140 |
| 6) Kalai spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $732 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2745 SOLUTION 1 : Spent Sister $732 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $732 1 unit = $732 ÷ 4 = $183 Step 4: 15 units= 15 x $183 =$2745 |
| 7) Anand spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $402 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2412 SOLUTION 1 : Spent Sister $402 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $402 Step 4: 6 units= $402 x 6 =$2412 |
| 8) Poovazhagi spent of her salary on electronic devices and gave of her salary to her sister. In the end, she was left with $795 for herself. a) What fraction of her salary did she have left Answer: b) How much was her salary Answer: $1908 SOLUTION 1 : Spent Sister $795 left (a) Step 1: + = + = Step 2: - = (b) Step 3: 5 units = $795 1 unit = $795 ÷ 5 = $159 Step 4: 12 units= 12 x $159 =$1908 |
| 9) Selvan spent of his salary on food and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $724 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $2715 SOLUTION 1 : Spent Sister $724 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 4 units = $724 1 unit = $724 ÷ 4 = $181 Step 4: 15 units= 15 x $181 =$2715 |
| 10) Narayanan spent of his salary on electronic devices and gave of his salary to his sister. In the end, he was left with $816 for himself. a) What fraction of his salary did he have left Answer: b) How much was his salary Answer: $4896 SOLUTION 1 : Spent Sister $816 left (a) Step 1: + = + = Step 2: -= (b) Step 3: 1 unit = $816 Step 4: 6 units= $816 x 6 =$4896 |