Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) In Packet A, there are 434 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2480 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 2) In Packet A, there are 28 beads and of them are blue. In Packet B, there are 145 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 3) In Packet A, there are 39 beads and of them are blue. In Packet B, there are 90 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 4) In Packet A, there are 280 beads and of them are blue. In Packet B, there are 1900 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 5) In Packet A, there are 44 beads and of them are blue. In Packet B, there are 120 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 6) In Packet A, there are 33 beads and of them are blue. In Packet B, there are 60 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 7) In Packet A, there are 637 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3880 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 8) In Packet A, there are 48 beads and of them are blue. In Packet B, there are 105 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 9) In Packet A, there are 48 beads and of them are blue. In Packet B, there are 60 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 10) In Packet A, there are 329 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3070 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 1) In Packet A, there are 434 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2480 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 806 SOLUTION 1 : 434 A Blue 2480 B Blue Step 1: 7 units = 434 1 unit = 434 ÷ 7 = 62 Step 2: 3 units = 3 x 62 = 186 Step 3: 5 units = 2480 1 unit = 2480 ÷ 5 = 496 Step 4: 2 units = 2 x 496 = 992 Step 5: 992 - 186 = 806 There are 806 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 2) In Packet A, there are 28 beads and of them are blue. In Packet B, there are 145 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 80 SOLUTION 1 : 28 A Blue 145 B Blue Step 1: 4 units = 28 1 unit = 28 ÷ 4 =7 Step 2: 5 units = 145 1 unit = 145 ÷ 5 = 29 Step 3: 3 units = 3 x 29 = 87 Step 4: 87 - 7 = 80 There are 80 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 3) In Packet A, there are 39 beads and of them are blue. In Packet B, there are 90 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 62 SOLUTION 1 : 39 A Blue 90 B Blue Step 1: 3 units = 39 1 unit = 39 ÷ 3 = 13 Step 2: 6 units = 90 1 unit = 90 ÷ 6 = 15 Step 3: 5 units = 5 x 15 = 75 Step 4: 75 - 13 = 62 There are 62 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 4) In Packet A, there are 280 beads and of them are blue. In Packet B, there are 1900 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 640 SOLUTION 1 : 280 A Blue 1900 B Blue Step 1: 7 units = 280 1 unit = 280 ÷ 7 = 40 Step 2: 3 units = 3 x 40 = 120 Step 3: 5 units = 1900 1 unit = 1900 ÷ 5 = 380 Step 4: 2 units = 2 x 380 = 760 Step 5: 760 - 120 = 640 There are 640 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 5) In Packet A, there are 44 beads and of them are blue. In Packet B, there are 120 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 61 SOLUTION 1 : 44 A Blue 120 B Blue Step 1: 4 units = 44 1 unit = 44 ÷ 4 =11 Step 2: 5 units = 120 1 unit = 120 ÷ 5 = 24 Step 3: 3 units = 3 x 24 = 72 Step 4: 72 - 11 = 61 There are 61 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 6) In Packet A, there are 33 beads and of them are blue. In Packet B, there are 60 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 39 SOLUTION 1 : 33 A Blue 60 B Blue Step 1: 3 units = 33 1 unit = 33 ÷ 3 = 11 Step 2: 6 units = 60 1 unit = 60 ÷ 6 = 10 Step 3: 5 units = 5 x 10 = 50 Step 4: 50 - 11 = 39 There are 39 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 7) In Packet A, there are 637 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3880 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 1279 SOLUTION 1 : 637 A Blue 3880 B Blue Step 1: 7 units = 637 1 unit = 637 ÷ 7 = 91 Step 2: 3 units = 3 x 91 = 273 Step 3: 5 units = 3880 1 unit = 3880 ÷ 5 = 776 Step 4: 2 units = 2 x 776 = 1552 Step 5: 1552 - 273 = 1279 There are 1279 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 8) In Packet A, there are 48 beads and of them are blue. In Packet B, there are 105 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 51 SOLUTION 1 : 48 A Blue 105 B Blue Step 1: 4 units = 48 1 unit = 48 ÷ 4 =12 Step 2: 5 units = 105 1 unit = 105 ÷ 5 = 21 Step 3: 3 units = 3 x 21 = 63 Step 4: 63 - 12 = 51 There are 51 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 9) In Packet A, there are 48 beads and of them are blue. In Packet B, there are 60 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 34 SOLUTION 1 : 48 A Blue 60 B Blue Step 1: 3 units = 48 1 unit = 48 ÷ 3 = 16 Step 2: 6 units = 60 1 unit = 60 ÷ 6 = 10 Step 3: 5 units = 5 x 10 = 50 Step 4: 50 - 16 = 34 There are 34 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 10) In Packet A, there are 329 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3070 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 1087 SOLUTION 1 : 329 A Blue 3070 B Blue Step 1: 7 units = 329 1 unit = 329 ÷ 7 = 47 Step 2: 3 units = 3 x 47 = 141 Step 3: 5 units = 3070 1 unit = 3070 ÷ 5 = 614 Step 4: 2 units = 2 x 614 = 1228 Step 5: 1228 - 141 = 1087 There are 1087 more blue beads in Packet B than in Packet A. |