Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) In Packet A, there are 24 beads and of them are blue. In Packet B, there are 126 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 2) In Packet A, there are 56 beads and of them are blue. In Packet B, there are 130 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 3) In Packet A, there are 350 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2050 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 4) In Packet A, there are 33 beads and of them are blue. In Packet B, there are 132 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 5) In Packet A, there are 32 beads and of them are blue. In Packet B, there are 195 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 6) In Packet A, there are 532 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2425 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 7) In Packet A, there are 21 beads and of them are blue. In Packet B, there are 102 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 8) In Packet A, there are 28 beads and of them are blue. In Packet B, there are 175 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 9) In Packet A, there are 574 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3085 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 10) In Packet A, there are 24 beads and of them are blue. In Packet B, there are 108 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 1) In Packet A, there are 24 beads and of them are blue. In Packet B, there are 126 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 97 SOLUTION 1 : 24 A Blue 126 B Blue Step 1: 3 units = 24 1 unit = 24 ÷ 3 = 8 Step 2: 6 units = 126 1 unit = 126 ÷ 6 = 21 Step 3: 5 units = 5 x 21 = 105 Step 4: 105 - 8 = 97 There are 97 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 2) In Packet A, there are 56 beads and of them are blue. In Packet B, there are 130 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 64 SOLUTION 1 : 56 A Blue 130 B Blue Step 1: 4 units = 56 1 unit = 56 ÷ 4 =14 Step 2: 5 units = 130 1 unit = 130 ÷ 5 = 26 Step 3: 3 units = 3 x 26 = 78 Step 4: 78 - 14 = 64 There are 64 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 3) In Packet A, there are 350 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2050 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 670 SOLUTION 1 : 350 A Blue 2050 B Blue Step 1: 7 units = 350 1 unit = 350 ÷ 7 = 50 Step 2: 3 units = 3 x 50 = 150 Step 3: 5 units = 2050 1 unit = 2050 ÷ 5 = 410 Step 4: 2 units = 2 x 410 = 820 Step 5: 820 - 150 = 670 There are 670 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 4) In Packet A, there are 33 beads and of them are blue. In Packet B, there are 132 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 99 SOLUTION 1 : 33 A Blue 132 B Blue Step 1: 3 units = 33 1 unit = 33 ÷ 3 = 11 Step 2: 6 units = 132 1 unit = 132 ÷ 6 = 22 Step 3: 5 units = 5 x 22 = 110 Step 4: 110 - 11 = 99 There are 99 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 5) In Packet A, there are 32 beads and of them are blue. In Packet B, there are 195 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 109 SOLUTION 1 : 32 A Blue 195 B Blue Step 1: 4 units = 32 1 unit = 32 ÷ 4 =8 Step 2: 5 units = 195 1 unit = 195 ÷ 5 = 39 Step 3: 3 units = 3 x 39 = 117 Step 4: 117 - 8 = 109 There are 109 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 6) In Packet A, there are 532 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2425 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 742 SOLUTION 1 : 532 A Blue 2425 B Blue Step 1: 7 units = 532 1 unit = 532 ÷ 7 = 76 Step 2: 3 units = 3 x 76 = 228 Step 3: 5 units = 2425 1 unit = 2425 ÷ 5 = 485 Step 4: 2 units = 2 x 485 = 970 Step 5: 970 - 228 = 742 There are 742 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 7) In Packet A, there are 21 beads and of them are blue. In Packet B, there are 102 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 78 SOLUTION 1 : 21 A Blue 102 B Blue Step 1: 3 units = 21 1 unit = 21 ÷ 3 = 7 Step 2: 6 units = 102 1 unit = 102 ÷ 6 = 17 Step 3: 5 units = 5 x 17 = 85 Step 4: 85 - 7 = 78 There are 78 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 8) In Packet A, there are 28 beads and of them are blue. In Packet B, there are 175 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 98 SOLUTION 1 : 28 A Blue 175 B Blue Step 1: 4 units = 28 1 unit = 28 ÷ 4 =7 Step 2: 5 units = 175 1 unit = 175 ÷ 5 = 35 Step 3: 3 units = 3 x 35 = 105 Step 4: 105 - 7 = 98 There are 98 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 9) In Packet A, there are 574 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3085 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 988 SOLUTION 1 : 574 A Blue 3085 B Blue Step 1: 7 units = 574 1 unit = 574 ÷ 7 = 82 Step 2: 3 units = 3 x 82 = 246 Step 3: 5 units = 3085 1 unit = 3085 ÷ 5 = 617 Step 4: 2 units = 2 x 617 = 1234 Step 5: 1234 - 246 = 988 There are 988 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 10) In Packet A, there are 24 beads and of them are blue. In Packet B, there are 108 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 82 SOLUTION 1 : 24 A Blue 108 B Blue Step 1: 3 units = 24 1 unit = 24 ÷ 3 = 8 Step 2: 6 units = 108 1 unit = 108 ÷ 6 = 18 Step 3: 5 units = 5 x 18 = 90 Step 4: 90 - 8 = 82 There are 82 more blue beads in Packet B than in Packet A. |