Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) In Packet A, there are 40 beads and of them are blue. In Packet B, there are 95 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 2) In Packet A, there are 245 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3310 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 3) In Packet A, there are 45 beads and of them are blue. In Packet B, there are 78 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 4) In Packet A, there are 32 beads and of them are blue. In Packet B, there are 175 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 5) In Packet A, there are 504 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2990 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 6) In Packet A, there are 33 beads and of them are blue. In Packet B, there are 138 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 7) In Packet A, there are 20 beads and of them are blue. In Packet B, there are 180 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 8) In Packet A, there are 707 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2845 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer:_______________ |
| 9) In Packet A, there are 39 beads and of them are blue. In Packet B, there are 84 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 10) In Packet A, there are 52 beads and of them are blue. In Packet B, there are 185 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A
Answer:_______________ |
| 1) In Packet A, there are 40 beads and of them are blue. In Packet B, there are 95 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 47 SOLUTION 1 : 40 A Blue 95 B Blue Step 1: 4 units = 40 1 unit = 40 ÷ 4 =10 Step 2: 5 units = 95 1 unit = 95 ÷ 5 = 19 Step 3: 3 units = 3 x 19 = 57 Step 4: 57 - 10 = 47 There are 47 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 2) In Packet A, there are 245 beads and of them are blue. In Packet B, there are 3310 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 1219 SOLUTION 1 : 245 A Blue 3310 B Blue Step 1: 7 units = 245 1 unit = 245 ÷ 7 = 35 Step 2: 3 units = 3 x 35 = 105 Step 3: 5 units = 3310 1 unit = 3310 ÷ 5 = 662 Step 4: 2 units = 2 x 662 = 1324 Step 5: 1324 - 105 = 1219 There are 1219 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 3) In Packet A, there are 45 beads and of them are blue. In Packet B, there are 78 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 50 SOLUTION 1 : 45 A Blue 78 B Blue Step 1: 3 units = 45 1 unit = 45 ÷ 3 = 15 Step 2: 6 units = 78 1 unit = 78 ÷ 6 = 13 Step 3: 5 units = 5 x 13 = 65 Step 4: 65 - 15 = 50 There are 50 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 4) In Packet A, there are 32 beads and of them are blue. In Packet B, there are 175 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 97 SOLUTION 1 : 32 A Blue 175 B Blue Step 1: 4 units = 32 1 unit = 32 ÷ 4 =8 Step 2: 5 units = 175 1 unit = 175 ÷ 5 = 35 Step 3: 3 units = 3 x 35 = 105 Step 4: 105 - 8 = 97 There are 97 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 5) In Packet A, there are 504 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2990 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 980 SOLUTION 1 : 504 A Blue 2990 B Blue Step 1: 7 units = 504 1 unit = 504 ÷ 7 = 72 Step 2: 3 units = 3 x 72 = 216 Step 3: 5 units = 2990 1 unit = 2990 ÷ 5 = 598 Step 4: 2 units = 2 x 598 = 1196 Step 5: 1196 - 216 = 980 There are 980 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 6) In Packet A, there are 33 beads and of them are blue. In Packet B, there are 138 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 104 SOLUTION 1 : 33 A Blue 138 B Blue Step 1: 3 units = 33 1 unit = 33 ÷ 3 = 11 Step 2: 6 units = 138 1 unit = 138 ÷ 6 = 23 Step 3: 5 units = 5 x 23 = 115 Step 4: 115 - 11 = 104 There are 104 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 7) In Packet A, there are 20 beads and of them are blue. In Packet B, there are 180 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 103 SOLUTION 1 : 20 A Blue 180 B Blue Step 1: 4 units = 20 1 unit = 20 ÷ 4 =5 Step 2: 5 units = 180 1 unit = 180 ÷ 5 = 36 Step 3: 3 units = 3 x 36 = 108 Step 4: 108 - 5 = 103 There are 103 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 8) In Packet A, there are 707 beads and of them are blue. In Packet B, there are 2845 beads and of them are blue. How many more blue marbles are there in Packet B than in Packet A Answer: 835 SOLUTION 1 : 707 A Blue 2845 B Blue Step 1: 7 units = 707 1 unit = 707 ÷ 7 = 101 Step 2: 3 units = 3 x 101 = 303 Step 3: 5 units = 2845 1 unit = 2845 ÷ 5 = 569 Step 4: 2 units = 2 x 569 = 1138 Step 5: 1138 - 303 = 835 There are 835 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 9) In Packet A, there are 39 beads and of them are blue. In Packet B, there are 84 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 57 SOLUTION 1 : 39 A Blue 84 B Blue Step 1: 3 units = 39 1 unit = 39 ÷ 3 = 13 Step 2: 6 units = 84 1 unit = 84 ÷ 6 = 14 Step 3: 5 units = 5 x 14 = 70 Step 4: 70 - 13 = 57 There are 57 more blue beads in Packet B than in Packet A. |
| 10) In Packet A, there are 52 beads and of them are blue. In Packet B, there are 185 beads and of them are blue. How many more blue beads are there in Packet B than in Packet A Answer: 98 SOLUTION 1 : 52 A Blue 185 B Blue Step 1: 4 units = 52 1 unit = 52 ÷ 4 =13 Step 2: 5 units = 185 1 unit = 185 ÷ 5 = 37 Step 3: 3 units = 3 x 37 = 111 Step 4: 111 - 13 = 98 There are 98 more blue beads in Packet B than in Packet A. |