Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) A container is full of water. When another 297ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ___ml Answer:_______________ |
| 2) A container is full of water. When another 246 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 3) A container is full of water. When another 420 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 4) A container is full of water. When another 205 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 5) A container is full of water. When another 150ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ___ml Answer:_______________ |
| 6) A container is full of water. When another 666 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 7) A container is full of water. When another 616 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 8) A container is full of water. When another 200 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 9) A container is full of water. When another 348ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ___ml Answer:_______________ |
| 10) A container is full of water. When another 132 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. ml Answer:_______________ |
| 1) A container is full of water. When another 297ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 990ml SOLUTION 1 : 297ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 3 units = 297 ml Step 4: 1 unit = 297 ÷ 3 = 99 ml Step 5: 10 units = 10 x 99 = 990 ml The capacity of the container is 990 ml. |
| 2) A container is full of water. When another 246 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 656 ml SOLUTION 1 : 246ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 3 units = 246 ml 1 unit = 246 ÷ 3 = 82 ml Step 4: 8 units = 8 x 82 = 656 ml The capacity of the container is 656 ml. |
| 3) A container is full of water. When another 420 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 600 ml SOLUTION 1 : 420ml Step 1 : = Step 2 : - = Step 3 : 7 units = 420 ml 1 unit = 420 ÷ 7 = 60 ml Step 4 : 10 units = 10 x 60 = 600 ml The capacity of the container is 600 ml. |
| 4) A container is full of water. When another 205 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 2050 ml SOLUTION 1 : 205ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 1 unit = 205 ml 10 units = 10 x 205 = 2050 ml The capacity of the container is 2050 ml. |
| 5) A container is full of water. When another 150ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 500ml SOLUTION 1 : 150ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 3 units = 150 ml Step 4: 1 unit = 150 ÷ 3 = 50 ml Step 5: 10 units = 10 x 50 = 500 ml The capacity of the container is 500 ml. |
| 6) A container is full of water. When another 666 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 1776 ml SOLUTION 1 : 666ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 3 units = 666 ml 1 unit = 666 ÷ 3 = 222 ml Step 4: 8 units = 8 x 222 = 1776 ml The capacity of the container is 1776 ml. |
| 7) A container is full of water. When another 616 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 880 ml SOLUTION 1 : 616ml Step 1 : = Step 2 : - = Step 3 : 7 units = 616 ml 1 unit = 616 ÷ 7 = 88 ml Step 4 : 10 units = 10 x 88 = 880 ml The capacity of the container is 880 ml. |
| 8) A container is full of water. When another 200 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 2000 ml SOLUTION 1 : 200ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 1 unit = 200 ml 10 units = 10 x 200 = 2000 ml The capacity of the container is 2000 ml. |
| 9) A container is full of water. When another 348ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 1160ml SOLUTION 1 : 348ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 3 units = 348 ml Step 4: 1 unit = 348 ÷ 3 = 116 ml Step 5: 10 units = 10 x 116 = 1160 ml The capacity of the container is 1160 ml. |
| 10) A container is full of water. When another 132 ml of water is poured in, it becomes full. What is the capacity of the container Express your answer in ml. Answer: 352 ml SOLUTION 1 : 132ml Step 1: = Step 2: - = Step 3: 3 units = 132 ml 1 unit = 132 ÷ 3 = 44 ml Step 4: 8 units = 8 x 44 = 352 ml The capacity of the container is 352 ml. |