Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Chithra baked 150 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away
Answer:_______________ |
| 2) Narayanan gave away of his sweets and had 48 sweets left.
Answer:_______________ |
| 3) Kumutha baked 91 muffins. She sold of the muffins and gave the rest away. How many muffins did she give away
Answer:_______________ |
| 4) Poongodi baked 132 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away
Answer:_______________ |
| 5) Barathan gave away of his sweets and had 93 sweets left.
Answer:_______________ |
| 6) Nandini baked 49 muffins. She sold of the muffins and gave the rest away. How many muffins did she give away
Answer:_______________ |
| 7) Ovini baked 150 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away
Answer:_______________ |
| 8) Balaji gave away of his sweets and had 12 sweets left.
Answer:_______________ |
| 9) Chithra baked 84 muffins. She sold of the muffins and gave the rest away. How many muffins did she give away
Answer:_______________ |
| 10) Panimalar baked 198 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away
Answer:_______________ |
| 1) Chithra baked 150 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away Answer: 125 SOLUTION 1 : 150 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 6 units = 150 Step 3: 1 unit = 150 ÷ 6 = 25 Step 4: 5 units = 5 x 25 = 125 She gave away 125 cupcakes. |
| 2) Narayanan gave away of his sweets and had 48 sweets left. Answer: 32 SOLUTION 1 : Gave away 48 left Step 1: - = Step 2: 3 units = 48 Step 3: 1 unit = 48 ÷ 3 = 16 Step 4: 2 units = 2 x 16 = 32 He gave away 32 sweets. |
| 3) Kumutha baked 91 muffins. She sold of the muffins and gave the rest away. How many muffins did she give away Answer: 52 SOLUTION 1 : 91 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 7 units = 91 Step 3: 1 unit = 91 ÷ 7 = 13 Step 4: 4 units = 4 x 13 = 52 She gave away 52 muffins. |
| 4) Poongodi baked 132 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away Answer: 110 SOLUTION 1 : 132 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 6 units = 132 Step 3: 1 unit = 132 ÷ 6 = 22 Step 4: 5 units = 5 x 22 = 110 She gave away 110 cupcakes. |
| 5) Barathan gave away of his sweets and had 93 sweets left. Answer: 62 SOLUTION 1 : Gave away 93 left Step 1: - = Step 2: 3 units = 93 Step 3: 1 unit = 93 ÷ 3 = 31 Step 4: 2 units = 2 x 31 = 62 He gave away 62 sweets. |
| 6) Nandini baked 49 muffins. She sold of the muffins and gave the rest away. How many muffins did she give away Answer: 28 SOLUTION 1 : 49 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 7 units = 49 Step 3: 1 unit = 49 ÷ 7 = 7 Step 4: 4 units = 4 x 7 = 28 She gave away 28 muffins. |
| 7) Ovini baked 150 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away Answer: 125 SOLUTION 1 : 150 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 6 units = 150 Step 3: 1 unit = 150 ÷ 6 = 25 Step 4: 5 units = 5 x 25 = 125 She gave away 125 cupcakes. |
| 8) Balaji gave away of his sweets and had 12 sweets left. Answer: 8 SOLUTION 1 : Gave away 12 left Step 1: - = Step 2: 3 units = 12 Step 3: 1 unit = 12 ÷ 3 = 4 Step 4: 2 units = 2 x 4 = 8 He gave away 8 sweets. |
| 9) Chithra baked 84 muffins. She sold of the muffins and gave the rest away. How many muffins did she give away Answer: 48 SOLUTION 1 : 84 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 7 units = 84 Step 3: 1 unit = 84 ÷ 7 = 12 Step 4: 4 units = 4 x 12 = 48 She gave away 48 muffins. |
| 10) Panimalar baked 198 cupcakes. She sold of the cupcakes and gave the rest away. How many cupcakes did she give away Answer: 165 SOLUTION 1 : 198 Gave away sold Step 1: - = Step 2: 6 units = 198 Step 3: 1 unit = 198 ÷ 6 = 33 Step 4: 5 units = 5 x 33 = 165 She gave away 165 cupcakes. |