Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Poongodi had twice as many marbles as Swathi. Answer:_______________ |
| 2) Ron had thrice as many marbles as Lim. Answer:_______________ |
| 3) Poovazhagi had twice as many marbles as Ovini. Answer:_______________ |
| 4) Poongodi had twice as many marbles as Thamarai. Answer:_______________ |
| 5) Ron had thrice as many marbles as Lim. Answer:_______________ |
| 6) Swathi had twice as many marbles as Ramani. Answer:_______________ |
| 7) Amutha had twice as many marbles as Parveen. Answer:_______________ |
| 8) Ron had thrice as many marbles as Lim. Answer:_______________ |
| 9) Poovazhagi had twice as many marbles as Nandini. Answer:_______________ |
| 10) Tulasi had twice as many marbles as Chithra. Answer:_______________ |
| 1) Poongodi had twice as many marbles as Swathi. SOLUTION 1 : Poongodi Swathi Thamarai 15 more than Swathi Step 1: 5 units = 15 Step 2: 1 unit = 15 ÷ 5 = 3 Step 3: 2 units = 2 x 3 = 6 Poongodi have 6 marbles. |
| 2) Ron had thrice as many marbles as Lim. SOLUTION 1 : Ron Lim Wei 145 more than Lim Step 1: 5 units = 145 Step 2: 1 unit = 145 ÷ 5 = 29 Step 3: 3 units = 3 x 29 = 87 Ron had 87 marbles. |
| 3) Poovazhagi had twice as many marbles as Ovini. SOLUTION 1 : Poovazhagi Ovini Thamarai 33 more than Ovini Step 1: 3 units = 33 Step 2: 1 unit = 33 ÷ 3 = 11 Step 3: 2 units = 2 x 11 = 22 Poovazhagi had 22 marbles. |
| 4) Poongodi had twice as many marbles as Thamarai. SOLUTION 1 : Poongodi Thamarai Ponnalagu 20 more than Thamarai Step 1: 5 units = 20 Step 2: 1 unit = 20 ÷ 5 = 4 Step 3: 2 units = 2 x 4 = 8 Poongodi have 8 marbles. |
| 5) Ron had thrice as many marbles as Lim. SOLUTION 1 : Ron Lim Wei 35 more than Lim Step 1: 5 units = 35 Step 2: 1 unit = 35 ÷ 5 = 7 Step 3: 3 units = 3 x 7 = 21 Ron had 21 marbles. |
| 6) Swathi had twice as many marbles as Ramani. SOLUTION 1 : Swathi Ramani Indra 123 more than Ramani Step 1: 3 units = 123 Step 2: 1 unit = 123 ÷ 3 = 41 Step 3: 2 units = 2 x 41 = 82 Swathi had 82 marbles. |
| 7) Amutha had twice as many marbles as Parveen. SOLUTION 1 : Amutha Parveen Ramani 170 more than Parveen Step 1: 5 units = 170 Step 2: 1 unit = 170 ÷ 5 = 34 Step 3: 2 units = 2 x 34 = 68 Amutha have 68 marbles. |
| 8) Ron had thrice as many marbles as Lim. SOLUTION 1 : Ron Lim Wei 70 more than Lim Step 1: 5 units = 70 Step 2: 1 unit = 70 ÷ 5 = 14 Step 3: 3 units = 3 x 14 = 42 Ron had 42 marbles. |
| 9) Poovazhagi had twice as many marbles as Nandini. SOLUTION 1 : Poovazhagi Nandini Mithra 78 more than Nandini Step 1: 3 units = 78 Step 2: 1 unit = 78 ÷ 3 = 26 Step 3: 2 units = 2 x 26 = 52 Poovazhagi had 52 marbles. |
| 10) Tulasi had twice as many marbles as Chithra. SOLUTION 1 : Tulasi Chithra Parveen 30 more than Chithra Step 1: 5 units = 30 Step 2: 1 unit = 30 ÷ 5 = 6 Step 3: 2 units = 2 x 6 = 12 Tulasi have 12 marbles. |