Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Kumutha had twice as many marbles as Tulasi. Answer:_______________ |
| 2) Kumutha had twice as many marbles as Thamarai. Answer:_______________ |
| 3) Ron had thrice as many marbles as Lim. Answer:_______________ |
| 4) Nandini had twice as many marbles as Haritha. Answer:_______________ |
| 5) Ramani had twice as many marbles as Ovini. Answer:_______________ |
| 6) Ron had thrice as many marbles as Lim. Answer:_______________ |
| 7) Ramani had twice as many marbles as Poovazhagi. Answer:_______________ |
| 8) Indra had twice as many marbles as Mithra. Answer:_______________ |
| 9) Ron had thrice as many marbles as Lim. Answer:_______________ |
| 10) Panimalar had twice as many marbles as Swathi. Answer:_______________ |
| 1) Kumutha had twice as many marbles as Tulasi. SOLUTION 1 : Kumutha Tulasi Poongodi 39 more than Tulasi Step 1: 3 units = 39 Step 2: 1 unit = 39 ÷ 3 = 13 Step 3: 2 units = 2 x 13 = 26 Kumutha had 26 marbles. |
| 2) Kumutha had twice as many marbles as Thamarai. SOLUTION 1 : Kumutha Thamarai Poongodi 80 more than Thamarai Step 1: 5 units = 80 Step 2: 1 unit = 80 ÷ 5 = 16 Step 3: 2 units = 2 x 16 = 32 Kumutha have 32 marbles. |
| 3) Ron had thrice as many marbles as Lim. SOLUTION 1 : Ron Lim Wei 20 more than Lim Step 1: 5 units = 20 Step 2: 1 unit = 20 ÷ 5 = 4 Step 3: 3 units = 3 x 4 = 12 Ron had 12 marbles. |
| 4) Nandini had twice as many marbles as Haritha. SOLUTION 1 : Nandini Haritha Keerthi 192 more than Haritha Step 1: 3 units = 192 Step 2: 1 unit = 192 ÷ 3 = 64 Step 3: 2 units = 2 x 64 = 128 Nandini had 128 marbles. |
| 5) Ramani had twice as many marbles as Ovini. SOLUTION 1 : Ramani Ovini Savithri 170 more than Ovini Step 1: 5 units = 170 Step 2: 1 unit = 170 ÷ 5 = 34 Step 3: 2 units = 2 x 34 = 68 Ramani have 68 marbles. |
| 6) Ron had thrice as many marbles as Lim. SOLUTION 1 : Ron Lim Wei 180 more than Lim Step 1: 5 units = 180 Step 2: 1 unit = 180 ÷ 5 = 36 Step 3: 3 units = 3 x 36 = 108 Ron had 108 marbles. |
| 7) Ramani had twice as many marbles as Poovazhagi. SOLUTION 1 : Ramani Poovazhagi Selvanayaki 81 more than Poovazhagi Step 1: 3 units = 81 Step 2: 1 unit = 81 ÷ 3 = 27 Step 3: 2 units = 2 x 27 = 54 Ramani had 54 marbles. |
| 8) Indra had twice as many marbles as Mithra. SOLUTION 1 : Indra Mithra Parveen 135 more than Mithra Step 1: 5 units = 135 Step 2: 1 unit = 135 ÷ 5 = 27 Step 3: 2 units = 2 x 27 = 54 Indra have 54 marbles. |
| 9) Ron had thrice as many marbles as Lim. SOLUTION 1 : Ron Lim Wei 150 more than Lim Step 1: 5 units = 150 Step 2: 1 unit = 150 ÷ 5 = 30 Step 3: 3 units = 3 x 30 = 90 Ron had 90 marbles. |
| 10) Panimalar had twice as many marbles as Swathi. SOLUTION 1 : Panimalar Swathi Indra 30 more than Swathi Step 1: 3 units = 30 Step 2: 1 unit = 30 ÷ 3 = 10 Step 3: 2 units = 2 x 10 = 20 Panimalar had 20 marbles. |