Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Jeevini spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. Answer:_______________ |
| 2) Ponnalagu spent equal amount of money on 4 packs of snacks and 7 cans of drinks. Answer:_______________ |
| 3) Thamarai spent equal amount of money on 3 bouquets of flowers and 7 boxes of chocolates Answer:_______________ |
| 4) Tulasi spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. Answer:_______________ |
| 5) Pavi spent equal amount of money on 4 packs of snacks and 7 cans of drinks. Answer:_______________ |
| 6) Jeevini spent equal amount of money on 3 bouquets of flowers and 7 boxes of chocolates Answer:_______________ |
| 7) Ramani spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. Answer:_______________ |
| 8) Panimalar spent equal amount of money on 4 packs of snacks and 7 cans of drinks. Answer:_______________ |
| 9) Chithra spent equal amount of money on 3 bouquets of flowers and 7 boxes of chocolates Answer:_______________ |
| 10) Ovini spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. Answer:_______________ |
| 1) Jeevini spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. SOLUTION 1 : textbook $9.00 textbook $9.00 Pen Pen Pen Pen Pen Step 1: 2 x $9.00 = $18.00 Since Jeevini spent equal amount of money on textbooks and pens, the extra 2 units of $9.00 are equal to the cost of 3 units of pens. Step 2: $18.00 ÷ 3 = $6.00 A pen cost $6.00. |
| 2) Ponnalagu spent equal amount of money on 4 packs of snacks and 7 cans of drinks. SOLUTION 1 : snack $9.00 snack $9.00 snack $9.00 snack $9.00 Drink Drink Drink Drink Drink Drink Drink Step 1: 4 x $9.00 = $36.00 Since Ponnalagu spent equal amount of money on snacks and drinks, the extra 4 units of $9.00 are equal to the cost of 3 units of drinks. Step 2: $36.00 ÷ 3 = $12.00 A pack of snack cost $12.00. |
| 3) Thamarai spent equal amount of money on 3 bouquets of flowers and 7 boxes of chocolates SOLUTION 1 : flowers $12.00 flowers $12.00 flowers $12.00 Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Step 1: 3 x $12.00 = $36.00 Since Thamarai spent equal amount of money on flowers and chocolates, the extra 3 units of $12.00 are equal to the cost of 4 units of chocolates. Step 2: $36.00 ÷ 4 = $9.00 A box of chocolate cost $9.00. |
| 4) Tulasi spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. SOLUTION 1 : textbook $6.00 textbook $6.00 Pen Pen Pen Pen Pen Step 1: 2 x $6.00 = $12.00 Since Tulasi spent equal amount of money on textbooks and pens, the extra 2 units of $6.00 are equal to the cost of 3 units of pens. Step 2: $12.00 ÷ 3 = $4.00 A pen cost $4.00. |
| 5) Pavi spent equal amount of money on 4 packs of snacks and 7 cans of drinks. SOLUTION 1 : snack $6.00 snack $6.00 snack $6.00 snack $6.00 Drink Drink Drink Drink Drink Drink Drink Step 1: 4 x $6.00 = $24.00 Since Pavi spent equal amount of money on snacks and drinks, the extra 4 units of $6.00 are equal to the cost of 3 units of drinks. Step 2: $24.00 ÷ 3 = $8.00 A pack of snack cost $8.00. |
| 6) Jeevini spent equal amount of money on 3 bouquets of flowers and 7 boxes of chocolates SOLUTION 1 : flowers $8.00 flowers $8.00 flowers $8.00 Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Step 1: 3 x $8.00 = $24.00 Since Jeevini spent equal amount of money on flowers and chocolates, the extra 3 units of $8.00 are equal to the cost of 4 units of chocolates. Step 2: $24.00 ÷ 4 = $6.00 A box of chocolate cost $6.00. |
| 7) Ramani spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. SOLUTION 1 : textbook $6.00 textbook $6.00 Pen Pen Pen Pen Pen Step 1: 2 x $6.00 = $12.00 Since Ramani spent equal amount of money on textbooks and pens, the extra 2 units of $6.00 are equal to the cost of 3 units of pens. Step 2: $12.00 ÷ 3 = $4.00 A pen cost $4.00. |
| 8) Panimalar spent equal amount of money on 4 packs of snacks and 7 cans of drinks. SOLUTION 1 : snack $3.00 snack $3.00 snack $3.00 snack $3.00 Drink Drink Drink Drink Drink Drink Drink Step 1: 4 x $3.00 = $12.00 Since Panimalar spent equal amount of money on snacks and drinks, the extra 4 units of $3.00 are equal to the cost of 3 units of drinks. Step 2: $12.00 ÷ 3 = $4.00 A pack of snack cost $4.00. |
| 9) Chithra spent equal amount of money on 3 bouquets of flowers and 7 boxes of chocolates SOLUTION 1 : flowers $12.00 flowers $12.00 flowers $12.00 Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Chocolate Step 1: 3 x $12.00 = $36.00 Since Chithra spent equal amount of money on flowers and chocolates, the extra 3 units of $12.00 are equal to the cost of 4 units of chocolates. Step 2: $36.00 ÷ 4 = $9.00 A box of chocolate cost $9.00. |
| 10) Ovini spent equal amount of money on 2 textbooks and 5 pens. SOLUTION 1 : textbook $6.00 textbook $6.00 Pen Pen Pen Pen Pen Step 1: 2 x $6.00 = $12.00 Since Ovini spent equal amount of money on textbooks and pens, the extra 2 units of $6.00 are equal to the cost of 3 units of pens. Step 2: $12.00 ÷ 3 = $4.00 A pen cost $4.00. |