Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Use the digits 4, 2, 1, 9, 8 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 2) Use the digits 2, 2, 8, 8, 5 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 3) Use the digits 1, 3, 7, 4, 9 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 4) Use the digits 4, 3, 1, 8, 8 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 5) Use the digits 2, 1, 8, 8, 5 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 6) Use the digits 2, 4, 7, 4, 8 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 7) Use the digits 5, 3, 2, 9, 7 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 8) Use the digits 3, 1, 6, 9, 6 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 9) Use the digits 1, 3, 7, 6, 9 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 10) Use the digits 4, 4, 2, 8, 8 to form the largest and smallest numbers.
Answer:_______________ |
| 1) Use the digits 4, 2, 1, 9, 8 to form the largest and smallest numbers. Answer: 85932 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 98421 Step 2, form the smallest possible number: 12489 Step 3: 98421 - 12489 = 85932 The difference is 85932. |
| 2) Use the digits 2, 2, 8, 8, 5 to form the largest and smallest numbers. Answer: 65934 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number:88522 Step 2, form the smallest possible number: 22588 Step 3: 88522 - 22588 = 65934 The difference is 65934. |
| 3) Use the digits 1, 3, 7, 4, 9 to form the largest and smallest numbers. Answer: 83952 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 97431 Step 2: form the smallest possible number: 13479 Step 3: 97431 - 13479 = 83952 The difference is 83952. |
| 4) Use the digits 4, 3, 1, 8, 8 to form the largest and smallest numbers. Answer: 74943 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 88431 Step 2, form the smallest possible number: 13488 Step 3: 88431 - 13488 = 74943 The difference is 74943. |
| 5) Use the digits 2, 1, 8, 8, 5 to form the largest and smallest numbers. Answer: 75933 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number:88521 Step 2, form the smallest possible number: 12588 Step 3: 88521 - 12588 = 75933 The difference is 75933. |
| 6) Use the digits 2, 4, 7, 4, 8 to form the largest and smallest numbers. Answer: 62964 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 87442 Step 2: form the smallest possible number: 24478 Step 3: 87442 - 24478 = 62964 The difference is 62964. |
| 7) Use the digits 5, 3, 2, 9, 7 to form the largest and smallest numbers. Answer: 73953 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 97532 Step 2, form the smallest possible number: 23579 Step 3: 97532 - 23579 = 73953 The difference is 73953. |
| 8) Use the digits 3, 1, 6, 9, 6 to form the largest and smallest numbers. Answer: 82962 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number:96631 Step 2, form the smallest possible number: 13669 Step 3: 96631 - 13669 = 82962 The difference is 82962. |
| 9) Use the digits 1, 3, 7, 6, 9 to form the largest and smallest numbers. Answer: 83952 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 97631 Step 2: form the smallest possible number: 13679 Step 3: 97631 - 13679 = 83952 The difference is 83952. |
| 10) Use the digits 4, 4, 2, 8, 8 to form the largest and smallest numbers. Answer: 63954 SOLUTION 1 : Step 1, form the greatest possible number: 88442 Step 2, form the smallest possible number: 24488 Step 3: 88442 - 24488 = 63954 The difference is 63954. |