Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Kumutha went shopping with thrice as much money as Ovini.
Answer:_______________ |
| 2) Selvanayaki went shopping with twice as much money as Chellamal.
Answer:_______________ |
| 3) Tamilselvi went shopping with twice as much money as Keerthi.
Answer:_______________ |
| 4) Pavi went shopping with thrice as much money as Ovini.
Answer:_______________ |
| 5) Chellamal went shopping with thrice as much money as Tulasi.
Answer:_______________ |
| 6) Chithra went shopping with twice as much money as Parveen.
Answer:_______________ |
| 7) Panimalar went shopping with twice as much money as Selvanayaki.
Answer:_______________ |
| 8) Thamarai went shopping with thrice as much money as Indra.
Answer:_______________ |
| 9) Pavi went shopping with thrice as much money as Jeevini.
Answer:_______________ |
| 10) Jeevini went shopping with twice as much money as Tulasi.
Answer:_______________ |
| 1) Kumutha went shopping with thrice as much money as Ovini.
SOLUTION 1 : Spent $500 Kumutha Ovini Step 1: 5 units = $500 Step 2: 1 unit = $500 ÷ 5 = $100 Step 3: 4 units = 4 x $100 = $400 Kumutha have $400 more than Ovini at first. |
| 2) Selvanayaki went shopping with twice as much money as Chellamal.
SOLUTION 1 : Spent $925 Selvanayaki Chellamal Step 1: 5 units = $925 Step 2: 1 unit = $925 ÷ 5 = $185 Step 3: 3 units = 3 x $185 = $555 Selvanayaki have $555 more than Chellamal at first. |
| 3) Tamilselvi went shopping with twice as much money as Keerthi.
SOLUTION 1 : Spent $423 Tamilselvi Keerthi Step 1: 3 units = $423 Step 2: 1 unit = $423 ÷ 3 = $141 Step 3: 2 units = 2 x $141 = $282 Tamilselvi have $282 more than Keerthi at first. |
| 4) Pavi went shopping with thrice as much money as Ovini.
SOLUTION 1 : Spent $1088 Pavi Ovini Step 1: 8 units = $1088 Step 2: 1 unit = $1088 ÷ 8 = $136 Step 3: 6 units = 6 x $136 = $816 Pavi have $816 more than Ovini at first. |
| 5) Chellamal went shopping with thrice as much money as Tulasi.
SOLUTION 1 : Spent $500 Chellamal Tulasi Step 1: 5 units = $500 Step 2: 1 unit = $500 ÷ 5 = $100 Step 3: 4 units = 4 x $100 = $400 Chellamal have $400 more than Tulasi at first. |
| 6) Chithra went shopping with twice as much money as Parveen.
SOLUTION 1 : Spent $500 Chithra Parveen Step 1: 5 units = $500 Step 2: 1 unit = $500 ÷ 5 = $100 Step 3: 3 units = 3 x $100 = $300 Chithra have $300 more than Parveen at first. |
| 7) Panimalar went shopping with twice as much money as Selvanayaki.
SOLUTION 1 : Spent $306 Panimalar Selvanayaki Step 1: 3 units = $306 Step 2: 1 unit = $306 ÷ 3 = $102 Step 3: 2 units = 2 x $102 = $204 Panimalar have $204 more than Selvanayaki at first. |
| 8) Thamarai went shopping with thrice as much money as Indra.
SOLUTION 1 : Spent $1088 Thamarai Indra Step 1: 8 units = $1088 Step 2: 1 unit = $1088 ÷ 8 = $136 Step 3: 6 units = 6 x $136 = $816 Thamarai have $816 more than Indra at first. |
| 9) Pavi went shopping with thrice as much money as Jeevini.
SOLUTION 1 : Spent $800 Pavi Jeevini Step 1: 5 units = $800 Step 2: 1 unit = $800 ÷ 5 = $160 Step 3: 4 units = 4 x $160 = $640 Pavi have $640 more than Jeevini at first. |
| 10) Jeevini went shopping with twice as much money as Tulasi.
SOLUTION 1 : Spent $125 Jeevini Tulasi Step 1: 5 units = $125 Step 2: 1 unit = $125 ÷ 5 = $25 Step 3: 3 units = 3 x $25 = $75 Jeevini have $75 more than Tulasi at first. |