Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Tulasi went shopping with twice as much money as Amutha.
Answer:_______________ |
| 2) Ovini went shopping with thrice as much money as Thamarai.
Answer:_______________ |
| 3) Poovazhagi went shopping with thrice as much money as Mithra.
Answer:_______________ |
| 4) Panimalar went shopping with twice as much money as Haritha.
Answer:_______________ |
| 5) Chithra went shopping with twice as much money as Poongodi.
Answer:_______________ |
| 6) Indra went shopping with thrice as much money as Chellamal.
Answer:_______________ |
| 7) Tamilselvi went shopping with thrice as much money as Thamarai.
Answer:_______________ |
| 8) Pavi went shopping with twice as much money as Swathi.
Answer:_______________ |
| 9) Ponnalagu went shopping with twice as much money as Mithra.
Answer:_______________ |
| 10) Keerthi went shopping with thrice as much money as Poongodi.
Answer:_______________ |
| 1) Tulasi went shopping with twice as much money as Amutha.
SOLUTION 1 : Spent $432 Tulasi Amutha Step 1: 3 units = $432 Step 2: 1 unit = $432 ÷ 3 = $144 Step 3: 2 units = 2 x $144 = $288 Tulasi have $288 more than Amutha at first. |
| 2) Ovini went shopping with thrice as much money as Thamarai.
SOLUTION 1 : Spent $825 Ovini Thamarai Step 1: 5 units = $825 Step 2: 1 unit = $825 ÷ 5 = $165 Step 3: 4 units = 4 x $165 = $660 Ovini have $660 more than Thamarai at first. |
| 3) Poovazhagi went shopping with thrice as much money as Mithra.
SOLUTION 1 : Spent $512 Poovazhagi Mithra Step 1: 8 units = $512 Step 2: 1 unit = $512 ÷ 8 = $64 Step 3: 6 units = 6 x $64 = $384 Poovazhagi have $384 more than Mithra at first. |
| 4) Panimalar went shopping with twice as much money as Haritha.
SOLUTION 1 : Spent $200 Panimalar Haritha Step 1: 5 units = $200 Step 2: 1 unit = $200 ÷ 5 = $40 Step 3: 3 units = 3 x $40 = $120 Panimalar have $120 more than Haritha at first. |
| 5) Chithra went shopping with twice as much money as Poongodi.
SOLUTION 1 : Spent $216 Chithra Poongodi Step 1: 3 units = $216 Step 2: 1 unit = $216 ÷ 3 = $72 Step 3: 2 units = 2 x $72 = $144 Chithra have $144 more than Poongodi at first. |
| 6) Indra went shopping with thrice as much money as Chellamal.
SOLUTION 1 : Spent $50 Indra Chellamal Step 1: 5 units = $50 Step 2: 1 unit = $50 ÷ 5 = $10 Step 3: 4 units = 4 x $10 = $40 Indra have $40 more than Chellamal at first. |
| 7) Tamilselvi went shopping with thrice as much money as Thamarai.
SOLUTION 1 : Spent $1536 Tamilselvi Thamarai Step 1: 8 units = $1536 Step 2: 1 unit = $1536 ÷ 8 = $192 Step 3: 6 units = 6 x $192 = $1152 Tamilselvi have $1152 more than Thamarai at first. |
| 8) Pavi went shopping with twice as much money as Swathi.
SOLUTION 1 : Spent $400 Pavi Swathi Step 1: 5 units = $400 Step 2: 1 unit = $400 ÷ 5 = $80 Step 3: 3 units = 3 x $80 = $240 Pavi have $240 more than Swathi at first. |
| 9) Ponnalagu went shopping with twice as much money as Mithra.
SOLUTION 1 : Spent $144 Ponnalagu Mithra Step 1: 3 units = $144 Step 2: 1 unit = $144 ÷ 3 = $48 Step 3: 2 units = 2 x $48 = $96 Ponnalagu have $96 more than Mithra at first. |
| 10) Keerthi went shopping with thrice as much money as Poongodi.
SOLUTION 1 : Spent $550 Keerthi Poongodi Step 1: 5 units = $550 Step 2: 1 unit = $550 ÷ 5 = $110 Step 3: 4 units = 4 x $110 = $440 Keerthi have $440 more than Poongodi at first. |