Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Tulasi went shopping with thrice as much money as Ramani.
Answer:_______________ |
| 2) Ramani went shopping with thrice as much money as Kumutha.
Answer:_______________ |
| 3) Kumutha went shopping with twice as much money as Panimalar.
Answer:_______________ |
| 4) Amutha went shopping with twice as much money as Pavi.
Answer:_______________ |
| 5) Indra went shopping with thrice as much money as Tulasi.
Answer:_______________ |
| 6) Chellamal went shopping with thrice as much money as Pavi.
Answer:_______________ |
| 7) Chithra went shopping with twice as much money as Parveen.
Answer:_______________ |
| 8) Tamilselvi went shopping with twice as much money as Keerthi.
Answer:_______________ |
| 9) Jeevini went shopping with thrice as much money as Poovazhagi.
Answer:_______________ |
| 10) Chellamal went shopping with thrice as much money as Haritha.
Answer:_______________ |
| 1) Tulasi went shopping with thrice as much money as Ramani.
SOLUTION 1 : Spent $600 Tulasi Ramani Step 1: 5 units = $600 Step 2: 1 unit = $600 ÷ 5 = $120 Step 3: 4 units = 4 x $120 = $480 Tulasi have $480 more than Ramani at first. |
| 2) Ramani went shopping with thrice as much money as Kumutha.
SOLUTION 1 : Spent $1408 Ramani Kumutha Step 1: 8 units = $1408 Step 2: 1 unit = $1408 ÷ 8 = $176 Step 3: 6 units = 6 x $176 = $1056 Ramani have $1056 more than Kumutha at first. |
| 3) Kumutha went shopping with twice as much money as Panimalar.
SOLUTION 1 : Spent $975 Kumutha Panimalar Step 1: 5 units = $975 Step 2: 1 unit = $975 ÷ 5 = $195 Step 3: 3 units = 3 x $195 = $585 Kumutha have $585 more than Panimalar at first. |
| 4) Amutha went shopping with twice as much money as Pavi.
SOLUTION 1 : Spent $432 Amutha Pavi Step 1: 3 units = $432 Step 2: 1 unit = $432 ÷ 3 = $144 Step 3: 2 units = 2 x $144 = $288 Amutha have $288 more than Pavi at first. |
| 5) Indra went shopping with thrice as much money as Tulasi.
SOLUTION 1 : Spent $725 Indra Tulasi Step 1: 5 units = $725 Step 2: 1 unit = $725 ÷ 5 = $145 Step 3: 4 units = 4 x $145 = $580 Indra have $580 more than Tulasi at first. |
| 6) Chellamal went shopping with thrice as much money as Pavi.
SOLUTION 1 : Spent $1152 Chellamal Pavi Step 1: 8 units = $1152 Step 2: 1 unit = $1152 ÷ 8 = $144 Step 3: 6 units = 6 x $144 = $864 Chellamal have $864 more than Pavi at first. |
| 7) Chithra went shopping with twice as much money as Parveen.
SOLUTION 1 : Spent $525 Chithra Parveen Step 1: 5 units = $525 Step 2: 1 unit = $525 ÷ 5 = $105 Step 3: 3 units = 3 x $105 = $315 Chithra have $315 more than Parveen at first. |
| 8) Tamilselvi went shopping with twice as much money as Keerthi.
SOLUTION 1 : Spent $324 Tamilselvi Keerthi Step 1: 3 units = $324 Step 2: 1 unit = $324 ÷ 3 = $108 Step 3: 2 units = 2 x $108 = $216 Tamilselvi have $216 more than Keerthi at first. |
| 9) Jeevini went shopping with thrice as much money as Poovazhagi.
SOLUTION 1 : Spent $150 Jeevini Poovazhagi Step 1: 5 units = $150 Step 2: 1 unit = $150 ÷ 5 = $30 Step 3: 4 units = 4 x $30 = $120 Jeevini have $120 more than Poovazhagi at first. |
| 10) Chellamal went shopping with thrice as much money as Haritha.
SOLUTION 1 : Spent $1344 Chellamal Haritha Step 1: 8 units = $1344 Step 2: 1 unit = $1344 ÷ 8 = $168 Step 3: 6 units = 6 x $168 = $1008 Chellamal have $1008 more than Haritha at first. |