Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) How many right angles will the minute hand form when it moves from 7.10 am to 11.25 pm
Answer:_______________ |
| 2) How many right angles will the minute hand form when it moves from 11.14 am to 11.44 pm
Answer:_______________ |
| 3) How many right angles will the minute hand form when it moves from 10.14 am to 5.59 pm
Answer:_______________ |
| 4) How many right angles will the minute hand form when it moves from 10.10 am to 3.55 pm
Answer:_______________ |
| 5) How many right angles will the minute hand form when it moves from 4.14 am to 6.59 pm
Answer:_______________ |
| 6) How many right angles will the minute hand form when it moves from 6.13 am to 2.28 pm
Answer:_______________ |
| 7) How many right angles will the minute hand form when it moves from 7.14 am to 5.29 pm
Answer:_______________ |
| 8) How many right angles will the minute hand form when it moves from 5.11 am to 10.26 pm
Answer:_______________ |
| 9) How many right angles will the minute hand form when it moves from 10.11 am to 2.41 pm
Answer:_______________ |
| 10) How many right angles will the minute hand form when it moves from 4.10 am to 10.55 pm
Answer:_______________ |
| 1) How many right angles will the minute hand form when it moves from 7.10 am to 11.25 pm Answer: 65 SOLUTION 1 : Step 1: 7.10 am → 11.10 pm = 16 h The minute hand will form 65 right angles. |
| 2) How many right angles will the minute hand form when it moves from 11.14 am to 11.44 pm Answer: 50 SOLUTION 1 : Step 1: 11.14 am → 11.14 pm = 12 h The minute hand will form 50 right angles. |
| 3) How many right angles will the minute hand form when it moves from 10.14 am to 5.59 pm Answer: 31 SOLUTION 1 : Step 1: 10.14 am → 5.14 pm = 7 h The minute hand will form 31 right angles. |
| 4) How many right angles will the minute hand form when it moves from 10.10 am to 3.55 pm Answer: 23 SOLUTION 1 : Step 1: 10.10 am → 3.10 pm = 5 h The minute hand will form 23 right angles. |
| 5) How many right angles will the minute hand form when it moves from 4.14 am to 6.59 pm Answer: 59 SOLUTION 1 : Step 1: 4.14 am → 6.14 pm = 14 h The minute hand will form 59 right angles. |
| 6) How many right angles will the minute hand form when it moves from 6.13 am to 2.28 pm Answer: 33 SOLUTION 1 : Step 1: 6.13 am → 2.13 pm = 8 h The minute hand will form 33 right angles. |
| 7) How many right angles will the minute hand form when it moves from 7.14 am to 5.29 pm Answer: 41 SOLUTION 1 : Step 1: 7.14 am → 5.14 pm = 10 h The minute hand will form 41 right angles. |
| 8) How many right angles will the minute hand form when it moves from 5.11 am to 10.26 pm Answer: 69 SOLUTION 1 : Step 1: 5.11 am → 10.11 pm = 17 h The minute hand will form 69 right angles. |
| 9) How many right angles will the minute hand form when it moves from 10.11 am to 2.41 pm Answer: 18 SOLUTION 1 : Step 1: 10.11 am → 2.11 pm = 4 h The minute hand will form 18 right angles. |
| 10) How many right angles will the minute hand form when it moves from 4.10 am to 10.55 pm Answer: 75 SOLUTION 1 : Step 1: 4.10 am → 10.10 pm = 18 h The minute hand will form 75 right angles. |