Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Karna spent of his money on a sports equipment and had $579 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Sam spent of his money on a pair of shoes and had $345 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Panimalar spent of her money on some clothings and had $528 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Anand spent of his money on a sports equipment and had $600 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Sam spent of his money on a pair of shoes and had $930 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Pavi spent of her money on some clothings and had $588 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Aravindh spent of his money on a sports equipment and had $777 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Sam spent of his money on a pair of shoes and had $750 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Tamilselvi spent of her money on some clothings and had $354 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Aravindh spent of his money on a sports equipment and had $720 left. $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Karna spent of his money on a sports equipment and had $579 left. Answer: $772 SOLUTION 1 : spent $579 Step 1: 4 units - 1 unit = 3 units Step 2: 1 unit = $579 ÷ 3 = $193 Step 3: 4 units = 4 x $193 = $772 He had $772 at first. |
| 2) Sam spent of his money on a pair of shoes and had $345 left. Answer: $483 SOLUTION 1 : spent $345 Step 1: 7 units - 2 units = 5 units Step 2: 5 units = $345 1 unit = $345 ÷ 5 = $69 Step 3: 7 units = 7 x $69 = $483 He had $483 at first. |
| 3) Panimalar spent of her money on some clothings and had $528 left. Answer: $3168 SOLUTION 1 : spent $528 Step 1: 6 units - 5 units = 1 unit Step 2: 1 unit = $528 Step 3: 6 units = 6 x $528 = $3168 She had $3168 at first. |
| 4) Anand spent of his money on a sports equipment and had $600 left. Answer: $800 SOLUTION 1 : spent $600 Step 1: 4 units - 1 unit = 3 units Step 2: 1 unit = $600 ÷ 3 = $200 Step 3: 4 units = 4 x $200 = $800 He had $800 at first. |
| 5) Sam spent of his money on a pair of shoes and had $930 left. Answer: $1302 SOLUTION 1 : spent $930 Step 1: 7 units - 2 units = 5 units Step 2: 5 units = $930 1 unit = $930 ÷ 5 = $186 Step 3: 7 units = 7 x $186 = $1302 He had $1302 at first. |
| 6) Pavi spent of her money on some clothings and had $588 left. Answer: $3528 SOLUTION 1 : spent $588 Step 1: 6 units - 5 units = 1 unit Step 2: 1 unit = $588 Step 3: 6 units = 6 x $588 = $3528 She had $3528 at first. |
| 7) Aravindh spent of his money on a sports equipment and had $777 left. Answer: $1036 SOLUTION 1 : spent $777 Step 1: 4 units - 1 unit = 3 units Step 2: 1 unit = $777 ÷ 3 = $259 Step 3: 4 units = 4 x $259 = $1036 He had $1036 at first. |
| 8) Sam spent of his money on a pair of shoes and had $750 left. Answer: $1050 SOLUTION 1 : spent $750 Step 1: 7 units - 2 units = 5 units Step 2: 5 units = $750 1 unit = $750 ÷ 5 = $150 Step 3: 7 units = 7 x $150 = $1050 He had $1050 at first. |
| 9) Tamilselvi spent of her money on some clothings and had $354 left. Answer: $2124 SOLUTION 1 : spent $354 Step 1: 6 units - 5 units = 1 unit Step 2: 1 unit = $354 Step 3: 6 units = 6 x $354 = $2124 She had $2124 at first. |
| 10) Aravindh spent of his money on a sports equipment and had $720 left. Answer: $960 SOLUTION 1 : spent $720 Step 1: 4 units - 1 unit = 3 units Step 2: 1 unit = $720 ÷ 3 = $240 Step 3: 4 units = 4 x $240 = $960 He had $960 at first. |