Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 2) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 3) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 4) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 5) The length of a rectangular field is 3 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 6) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 7) The length of a rectangular field is 3 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 8) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 9) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 10) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 1) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 236 m What is the area of the field Answer: 13924 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 354 ÷ 2 = 177 m Step 2: Breadth of rectangle: 177 ÷ 3 = 59 m Step 3: Length of rectangle: 59 x 2 = 236 m The length of the field is 236 m. Step 4: Area of rectangle: 59 x 236 = 13924 m2 The area of the field is 13924 m2. |
| 2) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 244 m What is the area of the field Answer: 14884 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 366 ÷ 2 = 183 m Step 2: Breadth of rectangle: 183 ÷ 3 = 61 m Step 3: Length of rectangle: 61 x 2 = 244 m The length of the field is 244 m. Step 4: Area of rectangle: 61 x 244 = 14884 m2 The area of the field is 14884 m2. |
| 3) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. Answer: 660 m What is the area of the field Answer: 43560 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 792 ÷ 2 = 396 m Step 2: Breadth of rectangle: 396 ÷ 6 = 66 m Step 3: Length of rectangle: 66 x 5 = 660 m The length of the field is 660 m. Step 4: Area of rectangle: 66 x 660 = 43560 m2 The area of the field is 43560 m2. |
| 4) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 300 m What is the area of the field Answer: 22500 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 450 ÷ 2 = 225 m Step 2: Breadth of rectangle: 225 ÷ 3 = 75 m Step 3: Length of rectangle: 75 x 2 = 300 m The length of the field is 300 m. Step 4: Area of rectangle: 75 x 300 = 22500 m2 The area of the field is 22500 m2. |
| 5) The length of a rectangular field is 3 times the breadth of the field. Answer: 396 m What is the area of the field Answer: 26136 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 528 ÷ 2 = 264 m Step 2: Breadth of rectangle: 264 ÷ 4 = 66 m Step 3: Length of rectangle: 66 x 3 = 396 m The length of the field is 396 m. Step 4: Area of rectangle: 66 x 396 = 26136 m2 The area of the field is 26136 m2. |
| 6) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. Answer: 440 m What is the area of the field Answer: 19360 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 528 ÷ 2 = 264 m Step 2: Breadth of rectangle: 264 ÷ 6 = 44 m Step 3: Length of rectangle: 44 x 5 = 440 m The length of the field is 440 m. Step 4: Area of rectangle: 44 x 440 = 19360 m2 The area of the field is 19360 m2. |
| 7) The length of a rectangular field is 3 times the breadth of the field. Answer: 360 m What is the area of the field Answer: 21600 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 480 ÷ 2 = 240 m Step 2: Breadth of rectangle: 240 ÷ 4 = 60 m Step 3: Length of rectangle: 60 x 3 = 360 m The length of the field is 360 m. Step 4: Area of rectangle: 60 x 360 = 21600 m2 The area of the field is 21600 m2. |
| 8) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. Answer: 520 m What is the area of the field Answer: 33800 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 650 ÷ 2 = 325 m Step 2: Breadth of rectangle: 325 ÷ 5 = 65 m Step 3: Length of rectangle: 65 x 4 = 520 m The length of the field is 520 m. Step 4: Area of rectangle: 65 x 520 = 33800 m2 The area of the field is 33800 m2. |
| 9) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 364 m What is the area of the field Answer: 33124 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 546 ÷ 2 = 273 m Step 2: Breadth of rectangle: 273 ÷ 3 = 91 m Step 3: Length of rectangle: 91 x 2 = 364 m The length of the field is 364 m. Step 4: Area of rectangle: 91 x 364 = 33124 m2 The area of the field is 33124 m2. |
| 10) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 140 m What is the area of the field Answer: 4900 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 210 ÷ 2 = 105 m Step 2: Breadth of rectangle: 105 ÷ 3 = 35 m Step 3: Length of rectangle: 35 x 2 = 140 m The length of the field is 140 m. Step 4: Area of rectangle: 35 x 140 = 4900 m2 The area of the field is 4900 m2. |