Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 2) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 3) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 4) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 5) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 6) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 7) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 8) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 9) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 10) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. m What is the area of the field m2 Answer:_______________ |
| 1) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. Answer: 530 m What is the area of the field Answer: 28090 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 636 ÷ 2 = 318 m Step 2: Breadth of rectangle: 318 ÷ 6 = 53 m Step 3: Length of rectangle: 53 x 5 = 530 m The length of the field is 530 m. Step 4: Area of rectangle: 53 x 530 = 28090 m2 The area of the field is 28090 m2. |
| 2) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 316 m What is the area of the field Answer: 24964 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 474 ÷ 2 = 237 m Step 2: Breadth of rectangle: 237 ÷ 3 = 79 m Step 3: Length of rectangle: 79 x 2 = 316 m The length of the field is 316 m. Step 4: Area of rectangle: 79 x 316 = 24964 m2 The area of the field is 24964 m2. |
| 3) The length of a rectangular field is 5 times the breadth of the field. Answer: 910 m What is the area of the field Answer: 82810 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 1092 ÷ 2 = 546 m Step 2: Breadth of rectangle: 546 ÷ 6 = 91 m Step 3: Length of rectangle: 91 x 5 = 910 m The length of the field is 910 m. Step 4: Area of rectangle: 91 x 910 = 82810 m2 The area of the field is 82810 m2. |
| 4) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 184 m What is the area of the field Answer: 8464 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 276 ÷ 2 = 138 m Step 2: Breadth of rectangle: 138 ÷ 3 = 46 m Step 3: Length of rectangle: 46 x 2 = 184 m The length of the field is 184 m. Step 4: Area of rectangle: 46 x 184 = 8464 m2 The area of the field is 8464 m2. |
| 5) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. Answer: 136 m What is the area of the field Answer: 2312 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 170 ÷ 2 = 85 m Step 2: Breadth of rectangle: 85 ÷ 5 = 17 m Step 3: Length of rectangle: 17 x 4 = 136 m The length of the field is 136 m. Step 4: Area of rectangle: 17 x 136 = 2312 m2 The area of the field is 2312 m2. |
| 6) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 212 m What is the area of the field Answer: 11236 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 318 ÷ 2 = 159 m Step 2: Breadth of rectangle: 159 ÷ 3 = 53 m Step 3: Length of rectangle: 53 x 2 = 212 m The length of the field is 212 m. Step 4: Area of rectangle: 53 x 212 = 11236 m2 The area of the field is 11236 m2. |
| 7) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 88 m What is the area of the field Answer: 1936 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 132 ÷ 2 = 66 m Step 2: Breadth of rectangle: 66 ÷ 3 = 22 m Step 3: Length of rectangle: 22 x 2 = 88 m The length of the field is 88 m. Step 4: Area of rectangle: 22 x 88 = 1936 m2 The area of the field is 1936 m2. |
| 8) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. Answer: 776 m What is the area of the field Answer: 75272 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 970 ÷ 2 = 485 m Step 2: Breadth of rectangle: 485 ÷ 5 = 97 m Step 3: Length of rectangle: 97 x 4 = 776 m The length of the field is 776 m. Step 4: Area of rectangle: 97 x 776 = 75272 m2 The area of the field is 75272 m2. |
| 9) The length of a rectangular field is 4 times the breadth of the field. Answer: 352 m What is the area of the field Answer: 15488 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 440 ÷ 2 = 220 m Step 2: Breadth of rectangle: 220 ÷ 5 = 44 m Step 3: Length of rectangle: 44 x 4 = 352 m The length of the field is 352 m. Step 4: Area of rectangle: 44 x 352 = 15488 m2 The area of the field is 15488 m2. |
| 10) The length of a rectangular field is 2 times the breadth of the field. Answer: 44 m What is the area of the field Answer: 484 m2 SOLUTION 1 : L : B Step 1: Sum of length and breadth of rectangle: 66 ÷ 2 = 33 m Step 2: Breadth of rectangle: 33 ÷ 3 = 11 m Step 3: Length of rectangle: 11 x 2 = 44 m The length of the field is 44 m. Step 4: Area of rectangle: 11 x 44 = 484 m2 The area of the field is 484 m2. |