Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The area of a square is 441 cm2. ( ) |
| 2) The area of a square is 400 cm2. ( ) |
| 3) The area of a square is 484 cm2. ( ) |
| 4) The area of a square is 100 cm2.
( ) |
| 5) The area of a square is 64 cm2.
( ) |
| 6) The area of a square is 169 cm2. ( ) |
| 7) The area of a square is 196 cm2. ( ) |
| 8) The area of a square is 144 cm2. ( ) |
| 9) The area of a square is 49 cm2.
( ) |
| 10) The area of a square is 25 cm2. ( ) |
| 1) The area of a square is 441 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 441 = 21 Step 2: Perimeter = 21 + 21 + 21 + 21 = 84 cm Its perimeter is 84 cm. |
| 2) The area of a square is 400 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 400 = 20 Step 2: Perimeter = 20 + 20 + 20 + 20 = 80 cm Its perimeter is 80 cm. |
| 3) The area of a square is 484 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 484 = 22 Step 2: Perimeter = 22 + 22 + 22 + 22 = 88 cm Its perimeter is 88 cm. |
| 4) The area of a square is 100 cm2.
SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 100 = 10 Step 2: Perimeter = 10 + 10 + 10 + 10 = 40 cm Its perimeter is 40 cm. |
| 5) The area of a square is 64 cm2.
SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 64 = 8 Step 2: Perimeter = 8 + 8 + 8 + 8 = 32 cm Its perimeter is 32 cm. |
| 6) The area of a square is 169 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 169 = 13 Step 2: Perimeter = 13 + 13 + 13 + 13 = 52 cm Its perimeter is 52 cm. |
| 7) The area of a square is 196 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 196 = 14 Step 2: Perimeter = 14 + 14 + 14 + 14 = 56 cm Its perimeter is 56 cm. |
| 8) The area of a square is 144 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 144 = 12 Step 2: Perimeter = 12 + 12 + 12 + 12 = 48 cm Its perimeter is 48 cm. |
| 9) The area of a square is 49 cm2.
SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 49 = 7 Step 2: Perimeter = 7 + 7 + 7 + 7 = 28 cm Its perimeter is 28 cm. |
| 10) The area of a square is 25 cm2. SOLUTION 1 : Step 1: Square root of 25 = 5 Step 2: Perimeter = 5 + 5 + 5 + 5 = 20 cm Its perimeter is 20 cm. |