Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) There were 1708 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 2) There were 1542 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 3) There were 704 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 4) There were 1104 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 5) There were 2415 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 6) There were 1016 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 7) There were 240 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 8) There were 220 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 9) There were 3036 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 10) There were 1835 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool
Answer:_______________ |
| 1) There were 1708 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool Answer: 427 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 1708 Step 1: 2 units = 1708 Step 2: 1 unit = 1708 ÷2 = 854 Step 3: Number of girls = 854 ÷ 2 = 427 There are 427 girls at the swimming pool. |
| 2) There were 1542 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool Answer: 514 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 1542 Step 1: 3 units = 1542 Step 2: 1 unit = 1542 ÷ 3 = 514 There are 514 girls at the swimming pool. |
| 3) There were 704 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool Answer: 352 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 704 Step 1: 4 units = 704 Step 2: 1 unit = 704 ÷ 4 = 176 Step 3: 2 units = 2 x 176 = 352 There are 352 girls at the swimming pool. |
| 4) There were 1104 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool Answer: 92 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 1104 Step 1: 4 units = 1104 Step 2: 1 unit = 1104 ÷ 4 = 276 Step 3: Number of girls = 276 ÷ 3 = 92 There are 92 girls at the swimming pool. |
| 5) There were 2415 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool Answer: 483 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 2415 Step 1: 5 units = 2415 Step 2: 1 unit = 2415 ÷ 5 = 483 There are 483 girls at the swimming pool. |
| 6) There were 1016 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool Answer: 254 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 1016 Step 1: 2 units = 1016 Step 2: 1 unit = 1016 ÷2 = 508 Step 3: Number of girls = 508 ÷ 2 = 254 There are 254 girls at the swimming pool. |
| 7) There were 240 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool Answer: 80 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 240 Step 1: 3 units = 240 Step 2: 1 unit = 240 ÷ 3 = 80 There are 80 girls at the swimming pool. |
| 8) There were 220 people at a swimming pool. of them were adults, of the children were girls. How many girls were there at the swimming pool Answer: 110 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 220 Step 1: 4 units = 220 Step 2: 1 unit = 220 ÷ 4 = 55 Step 3: 2 units = 2 x 55 = 110 There are 110 girls at the swimming pool. |
| 9) There were 3036 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool Answer: 253 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 3036 Step 1: 4 units = 3036 Step 2: 1 unit = 3036 ÷ 4 = 759 Step 3: Number of girls = 759 ÷ 3 = 253 There are 253 girls at the swimming pool. |
| 10) There were 1835 people at a swimming pool. of them were adults, of children were girls. How many girls are there at the swimming pool Answer: 367 SOLUTION 1 : Adults Children Girls 1835 Step 1: 5 units = 1835 Step 2: 1 unit = 1835 ÷ 5 = 367 There are 367 girls at the swimming pool. |