Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Prem baked 880 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left
Answer:_______________ |
| 2) Indra baked 342 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left
Answer:_______________ |
| 3) Thamarai has a piece of string 376 cm long. She cut out of it for Haritha and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left cm Answer:_______________ |
| 4) Mdm Seah has a piece of ribbon 48 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 5) Pavi had a piece of ribbon 624 cm long. She cut out of it for Indra and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 6) Pugal baked 104 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left
Answer:_______________ |
| 7) Haritha baked 801 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left
Answer:_______________ |
| 8) Panimalar has a piece of string 288 cm long. She cut out of it for Poongodi and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left cm Answer:_______________ |
| 9) Mdm Seah has a piece of ribbon 378 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 10) Ovini had a piece of ribbon 912 cm long. She cut out of it for Kumutha and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 1) Prem baked 880 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left Answer: 110 SOLUTION 1 : Sold Donate left 880 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 8 units = 880 1 unit = 880 ÷ 8 = 110 He had 110 muffins left. |
| 2) Indra baked 342 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left Answer: 76 SOLUTION 1 : Sold Donate left 342 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 9 units = 342 1 unit = 342 ÷ 9 = 38 Step 4: 2 units = 2 x 38 = 76 She had 76 muffins left. |
| 3) Thamarai has a piece of string 376 cm long. She cut out of it for Haritha and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left Answer: 94 cm SOLUTION 1 : Haritha Craft cm left Step 1: + = + = Step 2: 4 units = 376 cm Step 3: 1 unit = 376 ÷ 4 = 94 cm 94 cm of the ribbon were left. |
| 4) Mdm Seah has a piece of ribbon 48 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 24 cm SOLUTION 1 : Ruby Craft left Step 1: + = + = Step 2: 6 units = 48 cm Step 3: 1 unit = 48 ÷ 6 = 8 cm Step 4: 3 units = 3 x 8 = 24 cm 24 cm of the ribbon were left. |
| 5) Pavi had a piece of ribbon 624 cm long. She cut out of it for Indra and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 234 cm SOLUTION 1 : Indra Craft left Step 1: + = + = Step 2: 8 units = 624 cm Step 3: 1 unit = 624 ÷ 8 = 78 cm Step 4: 3 units = 3 x 78 cm = 234 cm 234 cm of the ribbon were left. |
| 6) Pugal baked 104 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left Answer: 13 SOLUTION 1 : Sold Donate left 104 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 8 units = 104 1 unit = 104 ÷ 8 = 13 He had 13 muffins left. |
| 7) Haritha baked 801 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left Answer: 178 SOLUTION 1 : Sold Donate left 801 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 9 units = 801 1 unit = 801 ÷ 9 = 89 Step 4: 2 units = 2 x 89 = 178 She had 178 muffins left. |
| 8) Panimalar has a piece of string 288 cm long. She cut out of it for Poongodi and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left Answer: 72 cm SOLUTION 1 : Poongodi Craft cm left Step 1: + = + = Step 2: 4 units = 288 cm Step 3: 1 unit = 288 ÷ 4 = 72 cm 72 cm of the ribbon were left. |
| 9) Mdm Seah has a piece of ribbon 378 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 189 cm SOLUTION 1 : Ruby Craft left Step 1: + = + = Step 2: 6 units = 378 cm Step 3: 1 unit = 378 ÷ 6 = 63 cm Step 4: 3 units = 3 x 63 = 189 cm 189 cm of the ribbon were left. |
| 10) Ovini had a piece of ribbon 912 cm long. She cut out of it for Kumutha and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 342 cm SOLUTION 1 : Kumutha Craft left Step 1: + = + = Step 2: 8 units = 912 cm Step 3: 1 unit = 912 ÷ 8 = 114 cm Step 4: 3 units = 3 x 114 cm = 342 cm 342 cm of the ribbon were left. |