Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Ramani baked 567 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left
Answer:_______________ |
| 2) Kumutha had a piece of ribbon 568 cm long. She cut out of it for Thamarai and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 3) Kalai baked 688 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left
Answer:_______________ |
| 4) Mdm Seah has a piece of ribbon 636 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 5) Ramani has a piece of string 640 cm long. She cut out of it for Ovini and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left cm Answer:_______________ |
| 6) Selvanayaki baked 855 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left
Answer:_______________ |
| 7) Ramani had a piece of ribbon 800 cm long. She cut out of it for Poovazhagi and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 8) Karna baked 616 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left
Answer:_______________ |
| 9) Mdm Seah has a piece of ribbon 612 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left cm Answer:_______________ |
| 10) Panimalar has a piece of string 920 cm long. She cut out of it for Swathi and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left cm Answer:_______________ |
| 1) Ramani baked 567 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left Answer: 126 SOLUTION 1 : Sold Donate left 567 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 9 units = 567 1 unit = 567 ÷ 9 = 63 Step 4: 2 units = 2 x 63 = 126 She had 126 muffins left. |
| 2) Kumutha had a piece of ribbon 568 cm long. She cut out of it for Thamarai and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 213 cm SOLUTION 1 : Thamarai Craft left Step 1: + = + = Step 2: 8 units = 568 cm Step 3: 1 unit = 568 ÷ 8 = 71 cm Step 4: 3 units = 3 x 71 cm = 213 cm 213 cm of the ribbon were left. |
| 3) Kalai baked 688 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left Answer: 86 SOLUTION 1 : Sold Donate left 688 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 8 units = 688 1 unit = 688 ÷ 8 = 86 He had 86 muffins left. |
| 4) Mdm Seah has a piece of ribbon 636 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 318 cm SOLUTION 1 : Ruby Craft left Step 1: + = + = Step 2: 6 units = 636 cm Step 3: 1 unit = 636 ÷ 6 = 106 cm Step 4: 3 units = 3 x 106 = 318 cm 318 cm of the ribbon were left. |
| 5) Ramani has a piece of string 640 cm long. She cut out of it for Ovini and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left Answer: 160 cm SOLUTION 1 : Ovini Craft cm left Step 1: + = + = Step 2: 4 units = 640 cm Step 3: 1 unit = 640 ÷ 4 = 160 cm 160 cm of the ribbon were left. |
| 6) Selvanayaki baked 855 muffins. She sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did she have left Answer: 190 SOLUTION 1 : Sold Donate left 855 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 9 units = 855 1 unit = 855 ÷ 9 = 95 Step 4: 2 units = 2 x 95 = 190 She had 190 muffins left. |
| 7) Ramani had a piece of ribbon 800 cm long. She cut out of it for Poovazhagi and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 300 cm SOLUTION 1 : Poovazhagi Craft left Step 1: + = + = Step 2: 8 units = 800 cm Step 3: 1 unit = 800 ÷ 8 = 100 cm Step 4: 3 units = 3 x 100 cm = 300 cm 300 cm of the ribbon were left. |
| 8) Karna baked 616 muffins. He sold of them and donated of them to an orphanage. How many muffins did he have left Answer: 77 SOLUTION 1 : Sold Donate left 616 Step 1: + = + = Step 2: - = Step 3: 8 units = 616 1 unit = 616 ÷ 8 = 77 He had 77 muffins left. |
| 9) Mdm Seah has a piece of ribbon 612 cm long. She cut out of it for Ruby and used of it for her craft work. How many centimeters of the ribbon were left Answer: 306 cm SOLUTION 1 : Ruby Craft left Step 1: + = + = Step 2: 6 units = 612 cm Step 3: 1 unit = 612 ÷ 6 = 102 cm Step 4: 3 units = 3 x 102 = 306 cm 306 cm of the ribbon were left. |
| 10) Panimalar has a piece of string 920 cm long. She cut out of it for Swathi and used of it for her craft work. How many centimeters of the string were left Answer: 230 cm SOLUTION 1 : Swathi Craft cm left Step 1: + = + = Step 2: 4 units = 920 cm Step 3: 1 unit = 920 ÷ 4 = 230 cm 230 cm of the ribbon were left. |