Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Swathi, Chithra and Murugan have $280 altogether. Swathi spent of her money. Chithra spent $120 and Murugan spent thrice the amount of what Swathi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Swathi $ ___ Chithra $ ___ Murugan $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Murugan, Pugal and Selvan have $459 altogether. Murugan spent of his money. Pugal spent $51 and Selvan spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ ___ Pugal $ ___ Selvan $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Murugan, Amutha and Chidambaram have $216 altogether. Murugan spent of his money. Amutha spent $36 and Chidambaram spent twice the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ ___ Amutha $ ___ Chidambaram $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Tamilselvi, Parveen and Raj have $570 altogether. Tamilselvi spent of her money. Parveen spent $110 and Raj spent thrice the amount of what Tamilselvi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Tamilselvi $ ___ Parveen $ ___ Raj $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Murugan, Prem and Pugal have $663 altogether. Murugan spent of his money. Prem spent $68 and Pugal spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ ___ Prem $ ___ Pugal $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Sriram, Haritha and Raj have $252 altogether. Sriram spent of his money. Haritha spent $96 and Raj spent twice the amount of what Sriram has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Sriram $ ___ Haritha $ ___ Raj $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Pavi, Chellamal and Narayanan have $480 altogether. Pavi spent of her money. Chellamal spent $120 and Narayanan spent thrice the amount of what Pavi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Pavi $ ___ Chellamal $ ___ Narayanan $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Balaji, Sriram and Kalai have $272 altogether. Balaji spent of his money. Sriram spent $85 and Kalai spent 4 times the amount of what Balaji has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Balaji $ ___ Sriram $ ___ Kalai $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Aravindh, Keerthi and Sriram have $684 altogether. Aravindh spent of his money. Keerthi spent $36 and Sriram spent twice the amount of what Aravindh has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Aravindh $ ___ Keerthi $ ___ Sriram $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Poongodi, Thamarai and Kalai have $650 altogether. Poongodi spent of her money. Thamarai spent $80 and Kalai spent thrice the amount of what Poongodi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Poongodi $ ___ Thamarai $ ___ Kalai $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Swathi, Chithra and Murugan have $280 altogether. Swathi spent of her money. Chithra spent $120 and Murugan spent thrice the amount of what Swathi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Swathi $ Answer: 48 Chithra $ Answer: 152 Murugan $ Answer: 80 SOLUTION 1 : Left Spent Swathi $120 spent Chithra Spent Murugan $280 Step 1: 10 units = $280 - $120 = $160 Step 2: 1 unit = $160 ÷ 10 = $16 Step 3: 3 units = 3 x $16 = $48 Step 4: 2 units = 2 x $16 = $32 Step 5: $32 + $120 = $152 Step 6: 5 units = 5 x $16 = $80
Swathi have $48 at first. Chithra have $152 at first. Murugan have $80 at first. |
| 2) Murugan, Pugal and Selvan have $459 altogether. Murugan spent of his money. Pugal spent $51 and Selvan spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ Answer: 120 Pugal $ Answer: 147 Selvan $ Answer: 192 SOLUTION 1 : Left Spent Murugan $51 spent Pugal Spent Selvan $459 Step 1: 17 units = $459 - $51 = $408 Step 2: 1 unit = $408 ÷ 17 = $24 Step 3: 5 units = 5 x $24 = $120 Step 4: 4 units = 4 x $24 = $96 Step 5: $96 + $51 = $147 Step 6: 8 units = 8 x $24 = $192
Murugan have $120 at first. Pugal have $147 at first. Selvan have $192 at first. |
| 3) Murugan, Amutha and Chidambaram have $216 altogether. Murugan spent of his money. Amutha spent $36 and Chidambaram spent twice the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ Answer: 60 Amutha $ Answer: 81 Chidambaram $ Answer: 75 SOLUTION 1 : Left Spent Murugan $36 spent Amutha Spent Chidambaram $216 Step 1: 12 units = $216 - $36 = $180 Step 2: 1 unit = $180 ÷ 12 = $15 Step 3: 4 units = 4 x $15 = $60 Step 4: 3 units = 3 x $15 = $45 Step 5: $45 + $36 = $81 Step 6: 5 units = 5 x $15 = $75
Murugan have $60 at first. Amutha have $81 at first. Chidambaram have $75 at first. |
| 4) Tamilselvi, Parveen and Raj have $570 altogether. Tamilselvi spent of her money. Parveen spent $110 and Raj spent thrice the amount of what Tamilselvi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Tamilselvi $ Answer: 138 Parveen $ Answer: 202 Raj $ Answer: 230 SOLUTION 1 : Left Spent Tamilselvi $110 spent Parveen Spent Raj $570 Step 1: 10 units = $570 - $110 = $460 Step 2: 1 unit = $460 ÷ 10 = $46 Step 3: 3 units = 3 x $46 = $138 Step 4: 2 units = 2 x $46 = $92 Step 5: $92 + $110 = $202 Step 6: 5 units = 5 x $46 = $230
Tamilselvi have $138 at first. Parveen have $202 at first. Raj have $230 at first. |
| 5) Murugan, Prem and Pugal have $663 altogether. Murugan spent of his money. Prem spent $68 and Pugal spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ Answer: 175 Prem $ Answer: 208 Pugal $ Answer: 280 SOLUTION 1 : Left Spent Murugan $68 spent Prem Spent Pugal $663 Step 1: 17 units = $663 - $68 = $595 Step 2: 1 unit = $595 ÷ 17 = $35 Step 3: 5 units = 5 x $35 = $175 Step 4: 4 units = 4 x $35 = $140 Step 5: $140 + $68 = $208 Step 6: 8 units = 8 x $35 = $280
Murugan have $175 at first. Prem have $208 at first. Pugal have $280 at first. |
| 6) Sriram, Haritha and Raj have $252 altogether. Sriram spent of his money. Haritha spent $96 and Raj spent twice the amount of what Sriram has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Sriram $ Answer: 52 Haritha $ Answer: 135 Raj $ Answer: 65 SOLUTION 1 : Left Spent Sriram $96 spent Haritha Spent Raj $252 Step 1: 12 units = $252 - $96 = $156 Step 2: 1 unit = $156 ÷ 12 = $13 Step 3: 4 units = 4 x $13 = $52 Step 4: 3 units = 3 x $13 = $39 Step 5: $39 + $96 = $135 Step 6: 5 units = 5 x $13 = $65
Sriram have $52 at first. Haritha have $135 at first. Raj have $65 at first. |
| 7) Pavi, Chellamal and Narayanan have $480 altogether. Pavi spent of her money. Chellamal spent $120 and Narayanan spent thrice the amount of what Pavi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Pavi $ Answer: 108 Chellamal $ Answer: 192 Narayanan $ Answer: 180 SOLUTION 1 : Left Spent Pavi $120 spent Chellamal Spent Narayanan $480 Step 1: 10 units = $480 - $120 = $360 Step 2: 1 unit = $360 ÷ 10 = $36 Step 3: 3 units = 3 x $36 = $108 Step 4: 2 units = 2 x $36 = $72 Step 5: $72 + $120 = $192 Step 6: 5 units = 5 x $36 = $180
Pavi have $108 at first. Chellamal have $192 at first. Narayanan have $180 at first. |
| 8) Balaji, Sriram and Kalai have $272 altogether. Balaji spent of his money. Sriram spent $85 and Kalai spent 4 times the amount of what Balaji has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Balaji $ Answer: 55 Sriram $ Answer: 129 Kalai $ Answer: 88 SOLUTION 1 : Left Spent Balaji $85 spent Sriram Spent Kalai $272 Step 1: 17 units = $272 - $85 = $187 Step 2: 1 unit = $187 ÷ 17 = $11 Step 3: 5 units = 5 x $11 = $55 Step 4: 4 units = 4 x $11 = $44 Step 5: $44 + $85 = $129 Step 6: 8 units = 8 x $11 = $88
Balaji have $55 at first. Sriram have $129 at first. Kalai have $88 at first. |
| 9) Aravindh, Keerthi and Sriram have $684 altogether. Aravindh spent of his money. Keerthi spent $36 and Sriram spent twice the amount of what Aravindh has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Aravindh $ Answer: 216 Keerthi $ Answer: 198 Sriram $ Answer: 270 SOLUTION 1 : Left Spent Aravindh $36 spent Keerthi Spent Sriram $684 Step 1: 12 units = $684 - $36 = $648 Step 2: 1 unit = $648 ÷ 12 = $54 Step 3: 4 units = 4 x $54 = $216 Step 4: 3 units = 3 x $54 = $162 Step 5: $162 + $36 = $198 Step 6: 5 units = 5 x $54 = $270
Aravindh have $216 at first. Keerthi have $198 at first. Sriram have $270 at first. |
| 10) Poongodi, Thamarai and Kalai have $650 altogether. Poongodi spent of her money. Thamarai spent $80 and Kalai spent thrice the amount of what Poongodi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Poongodi $ Answer: 171 Thamarai $ Answer: 194 Kalai $ Answer: 285 SOLUTION 1 : Left Spent Poongodi $80 spent Thamarai Spent Kalai $650 Step 1: 10 units = $650 - $80 = $570 Step 2: 1 unit = $570 ÷ 10 = $57 Step 3: 3 units = 3 x $57 = $171 Step 4: 2 units = 2 x $57 = $114 Step 5: $114 + $80 = $194 Step 6: 5 units = 5 x $57 = $285
Poongodi have $171 at first. Thamarai have $194 at first. Kalai have $285 at first. |