Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Murugan, Selvan and Narayanan have $510 altogether. Murugan spent of his money. Selvan spent $34 and Narayanan spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ ___ Selvan $ ___ Narayanan $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Murugan, Mithra and Kumar have $360 altogether. Murugan spent of his money. Mithra spent $24 and Kumar spent twice the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ ___ Mithra $ ___ Kumar $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Parveen, Indra and Karna have $230 altogether. Parveen spent of her money. Indra spent $80 and Karna spent thrice the amount of what Parveen has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Parveen $ ___ Indra $ ___ Karna $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Pugal, Narayanan and Selvan have $238 altogether. Pugal spent of his money. Narayanan spent $85 and Selvan spent 4 times the amount of what Pugal has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Pugal $ ___ Narayanan $ ___ Selvan $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Sriram, Haritha and Karna have $444 altogether. Sriram spent of his money. Haritha spent $84 and Karna spent twice the amount of what Sriram has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Sriram $ ___ Haritha $ ___ Karna $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Chithra, Ovini and Karna have $270 altogether. Chithra spent of her money. Ovini spent $60 and Karna spent thrice the amount of what Chithra has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Chithra $ ___ Ovini $ ___ Karna $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Murugan, Karna and Kumar have $697 altogether. Murugan spent of his money. Karna spent $68 and Kumar spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ ___ Karna $ ___ Kumar $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Karna, Pavi and Moorthi have $732 altogether. Karna spent of his money. Pavi spent $84 and Moorthi spent twice the amount of what Karna has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Karna $ ___ Pavi $ ___ Moorthi $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Swathi, Haritha and Murugan have $210 altogether. Swathi spent of her money. Haritha spent $80 and Murugan spent thrice the amount of what Swathi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Swathi $ ___ Haritha $ ___ Murugan $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Karna, Prem and Kumar have $391 altogether. Karna spent of his money. Prem spent $34 and Kumar spent 4 times the amount of what Karna has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Karna $ ___ Prem $ ___ Kumar $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Murugan, Selvan and Narayanan have $510 altogether. Murugan spent of his money. Selvan spent $34 and Narayanan spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ Answer: 140 Selvan $ Answer: 146 Narayanan $ Answer: 224 SOLUTION 1 : Left Spent Murugan $34 spent Selvan Spent Narayanan $510 Step 1: 17 units = $510 - $34 = $476 Step 2: 1 unit = $476 ÷ 17 = $28 Step 3: 5 units = 5 x $28 = $140 Step 4: 4 units = 4 x $28 = $112 Step 5: $112 + $34 = $146 Step 6: 8 units = 8 x $28 = $224
Murugan have $140 at first. Selvan have $146 at first. Narayanan have $224 at first. |
| 2) Murugan, Mithra and Kumar have $360 altogether. Murugan spent of his money. Mithra spent $24 and Kumar spent twice the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ Answer: 112 Mithra $ Answer: 108 Kumar $ Answer: 140 SOLUTION 1 : Left Spent Murugan $24 spent Mithra Spent Kumar $360 Step 1: 12 units = $360 - $24 = $336 Step 2: 1 unit = $336 ÷ 12 = $28 Step 3: 4 units = 4 x $28 = $112 Step 4: 3 units = 3 x $28 = $84 Step 5: $84 + $24 = $108 Step 6: 5 units = 5 x $28 = $140
Murugan have $112 at first. Mithra have $108 at first. Kumar have $140 at first. |
| 3) Parveen, Indra and Karna have $230 altogether. Parveen spent of her money. Indra spent $80 and Karna spent thrice the amount of what Parveen has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Parveen $ Answer: 45 Indra $ Answer: 110 Karna $ Answer: 75 SOLUTION 1 : Left Spent Parveen $80 spent Indra Spent Karna $230 Step 1: 10 units = $230 - $80 = $150 Step 2: 1 unit = $150 ÷ 10 = $15 Step 3: 3 units = 3 x $15 = $45 Step 4: 2 units = 2 x $15 = $30 Step 5: $30 + $80 = $110 Step 6: 5 units = 5 x $15 = $75
Parveen have $45 at first. Indra have $110 at first. Karna have $75 at first. |
| 4) Pugal, Narayanan and Selvan have $238 altogether. Pugal spent of his money. Narayanan spent $85 and Selvan spent 4 times the amount of what Pugal has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Pugal $ Answer: 45 Narayanan $ Answer: 121 Selvan $ Answer: 72 SOLUTION 1 : Left Spent Pugal $85 spent Narayanan Spent Selvan $238 Step 1: 17 units = $238 - $85 = $153 Step 2: 1 unit = $153 ÷ 17 = $9 Step 3: 5 units = 5 x $9 = $45 Step 4: 4 units = 4 x $9 = $36 Step 5: $36 + $85 = $121 Step 6: 8 units = 8 x $9 = $72
Pugal have $45 at first. Narayanan have $121 at first. Selvan have $72 at first. |
| 5) Sriram, Haritha and Karna have $444 altogether. Sriram spent of his money. Haritha spent $84 and Karna spent twice the amount of what Sriram has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Sriram $ Answer: 120 Haritha $ Answer: 174 Karna $ Answer: 150 SOLUTION 1 : Left Spent Sriram $84 spent Haritha Spent Karna $444 Step 1: 12 units = $444 - $84 = $360 Step 2: 1 unit = $360 ÷ 12 = $30 Step 3: 4 units = 4 x $30 = $120 Step 4: 3 units = 3 x $30 = $90 Step 5: $90 + $84 = $174 Step 6: 5 units = 5 x $30 = $150
Sriram have $120 at first. Haritha have $174 at first. Karna have $150 at first. |
| 6) Chithra, Ovini and Karna have $270 altogether. Chithra spent of her money. Ovini spent $60 and Karna spent thrice the amount of what Chithra has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Chithra $ Answer: 63 Ovini $ Answer: 102 Karna $ Answer: 105 SOLUTION 1 : Left Spent Chithra $60 spent Ovini Spent Karna $270 Step 1: 10 units = $270 - $60 = $210 Step 2: 1 unit = $210 ÷ 10 = $21 Step 3: 3 units = 3 x $21 = $63 Step 4: 2 units = 2 x $21 = $42 Step 5: $42 + $60 = $102 Step 6: 5 units = 5 x $21 = $105
Chithra have $63 at first. Ovini have $102 at first. Karna have $105 at first. |
| 7) Murugan, Karna and Kumar have $697 altogether. Murugan spent of his money. Karna spent $68 and Kumar spent 4 times the amount of what Murugan has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Murugan $ Answer: 185 Karna $ Answer: 216 Kumar $ Answer: 296 SOLUTION 1 : Left Spent Murugan $68 spent Karna Spent Kumar $697 Step 1: 17 units = $697 - $68 = $629 Step 2: 1 unit = $629 ÷ 17 = $37 Step 3: 5 units = 5 x $37 = $185 Step 4: 4 units = 4 x $37 = $148 Step 5: $148 + $68 = $216 Step 6: 8 units = 8 x $37 = $296
Murugan have $185 at first. Karna have $216 at first. Kumar have $296 at first. |
| 8) Karna, Pavi and Moorthi have $732 altogether. Karna spent of his money. Pavi spent $84 and Moorthi spent twice the amount of what Karna has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Karna $ Answer: 216 Pavi $ Answer: 246 Moorthi $ Answer: 270 SOLUTION 1 : Left Spent Karna $84 spent Pavi Spent Moorthi $732 Step 1: 12 units = $732 - $84 = $648 Step 2: 1 unit = $648 ÷ 12 = $54 Step 3: 4 units = 4 x $54 = $216 Step 4: 3 units = 3 x $54 = $162 Step 5: $162 + $84 = $246 Step 6: 5 units = 5 x $54 = $270
Karna have $216 at first. Pavi have $246 at first. Moorthi have $270 at first. |
| 9) Swathi, Haritha and Murugan have $210 altogether. Swathi spent of her money. Haritha spent $80 and Murugan spent thrice the amount of what Swathi has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Swathi $ Answer: 39 Haritha $ Answer: 106 Murugan $ Answer: 65 SOLUTION 1 : Left Spent Swathi $80 spent Haritha Spent Murugan $210 Step 1: 10 units = $210 - $80 = $130 Step 2: 1 unit = $130 ÷ 10 = $13 Step 3: 3 units = 3 x $13 = $39 Step 4: 2 units = 2 x $13 = $26 Step 5: $26 + $80 = $106 Step 6: 5 units = 5 x $13 = $65
Swathi have $39 at first. Haritha have $106 at first. Murugan have $65 at first. |
| 10) Karna, Prem and Kumar have $391 altogether. Karna spent of his money. Prem spent $34 and Kumar spent 4 times the amount of what Karna has spent. Now they have the same amount of money left. How much money did each of them have at first Karna $ Answer: 105 Prem $ Answer: 118 Kumar $ Answer: 168 SOLUTION 1 : Left Spent Karna $34 spent Prem Spent Kumar $391 Step 1: 17 units = $391 - $34 = $357 Step 2: 1 unit = $357 ÷ 17 = $21 Step 3: 5 units = 5 x $21 = $105 Step 4: 4 units = 4 x $21 = $84 Step 5: $84 + $34 = $118 Step 6: 8 units = 8 x $21 = $168
Karna have $105 at first. Prem have $118 at first. Kumar have $168 at first. |