Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The price of a car is $89000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 2) The cost of a holiday trip for a family of five is $30000 when rounded off to the nearest $1000. Which of the following could the actual cost be
( ) |
| 3) Indra's annual salary is $49000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 4) The price of a car is $95000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 5) The cost of a holiday trip for a family of five is $25000 when rounded off to the nearest $1000. Which of the following could the actual cost be
( ) |
| 6) Nandini's annual salary is $47000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 7) The price of a car is $96000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 8) The cost of a holiday trip for a family of five is $10000 when rounded off to the nearest $1000. Which of the following could the actual cost be
( ) |
| 9) Amutha's annual salary is $79000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 10) The price of a car is $86000 when rounded off to the nearest $1000.
( ) |
| 1) The price of a car is $89000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Hint: In $89499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $89499 is $89000 when rounded off to the nearest $1000.
|
| 2) The cost of a holiday trip for a family of five is $30000 when rounded off to the nearest $1000. Which of the following could the actual cost be
Answer: 2 SOLUTION 1 : Hint: In $30499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $30499 is $30000 when rounded off to the nearest $1000.
|
| 3) Indra's annual salary is $49000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 2 SOLUTION 1 : Hint: In $49499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $49499 is $49000 when rounded off to the nearest $1000. |
| 4) The price of a car is $95000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Hint: In $95499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $95499 is $95000 when rounded off to the nearest $1000.
|
| 5) The cost of a holiday trip for a family of five is $25000 when rounded off to the nearest $1000. Which of the following could the actual cost be
Answer: 3 SOLUTION 1 : Hint: In $25499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $25499 is $25000 when rounded off to the nearest $1000.
|
| 6) Nandini's annual salary is $47000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Hint: In $47499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $47499 is $47000 when rounded off to the nearest $1000. |
| 7) The price of a car is $96000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Hint: In $96499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $96499 is $96000 when rounded off to the nearest $1000.
|
| 8) The cost of a holiday trip for a family of five is $10000 when rounded off to the nearest $1000. Which of the following could the actual cost be
Answer: 4 SOLUTION 1 : Hint: In $10499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $10499 is $10000 when rounded off to the nearest $1000.
|
| 9) Amutha's annual salary is $79000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Hint: In $79499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $79499 is $79000 when rounded off to the nearest $1000. |
| 10) The price of a car is $86000 when rounded off to the nearest $1000.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Hint: In $86499, the digit '4' is less than 5. Hence, we round down the number. $86499 is $86000 when rounded off to the nearest $1000.
|