Scroll:Percentage >> Percentage >> mcq (1432)
Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
1) 1 2 of a number is 450. What is 147% of the number
1) 1323 2) 33075 3) 22500 4) 900
( )
2) 1 5 of a number is 420. What is 142% of the number
1) 2100 2) 10080 3) 8400 4) 2982
( )
3) 1 4 of a number is 475. What is 114% of the number
1) 13537.5 2) 11875 3) 1900 4) 2166
( )
4) 1 2 of a number is 150. What is 143% of the number
1) 10725 2) 429 3) 300 4) 7500
( )
5) 1 5 of a number is 320. What is 125% of the number
1) 7680 2) 6400 3) 2000 4) 1600
( )
6) 1 4 of a number is 250. What is 148% of the number
1) 1000 2) 1480 3) 9250 4) 6250
( )
7) 1 2 of a number is 350. What is 131% of the number
1) 17500 2) 700 3) 22925 4) 917
( )
8) 1 5 of a number is 380. What is 125% of the number
1) 2375 2) 1900 3) 7600 4) 9120
( )
9) 1 4 of a number is 425. What is 148% of the number
1) 2516 2) 15725 3) 1700 4) 10625
( )
10) 1 2 of a number is 300. What is 144% of the number
1) 15000 2) 600 3) 21600 4) 864
( )
1) 1 2 of a number is 450. What is 147% of the number
1) 33075 2) 22500 3) 1323 4) 900
Answer: 3
SOLUTION 1 : Step 1: 1 2 → 1 2 x 100% 1 = 50% Step 2: 50% →450 1% →450 50% 147% → 450 50% x 147% 1 = 1323
2) 1 5 of a number is 420. What is 142% of the number
1) 2982 2) 10080 3) 8400 4) 2100
Answer: 1
SOLUTION 1 : Step 1: 1 5 → 1 5 x 100% 1 = 20% Step 2: 20% →420 1% →420 20% 142% → 420 20% x 142% 1 = 2982
3) 1 4 of a number is 475. What is 114% of the number
1) 11875 2) 1900 3) 2166 4) 13537.5
Answer: 3
SOLUTION 1 : Step 1: 1 4 → 1 4 x 100% 1 = 25% Step 2: 25% →475 1% →475 25% 114% → 475 25% x 114% 1 = 2166
4) 1 2 of a number is 150. What is 143% of the number
1) 7500 2) 300 3) 10725 4) 429
Answer: 4
SOLUTION 1 : Step 1: 1 2 → 1 2 x 100% 1 = 50% Step 2: 50% →150 1% →150 50% 143% → 150 50% x 143% 1 = 429
5) 1 5 of a number is 320. What is 125% of the number
1) 1600 2) 6400 3) 2000 4) 7680
Answer: 3
SOLUTION 1 : Step 1: 1 5 → 1 5 x 100% 1 = 20% Step 2: 20% →320 1% →320 20% 125% → 320 20% x 125% 1 = 2000
6) 1 4 of a number is 250. What is 148% of the number
1) 1000 2) 9250 3) 6250 4) 1480
Answer: 4
SOLUTION 1 : Step 1: 1 4 → 1 4 x 100% 1 = 25% Step 2: 25% →250 1% →250 25% 148% → 250 25% x 148% 1 = 1480
7) 1 2 of a number is 350. What is 131% of the number
1) 22925 2) 917 3) 700 4) 17500
Answer: 2
SOLUTION 1 : Step 1: 1 2 → 1 2 x 100% 1 = 50% Step 2: 50% →350 1% →350 50% 131% → 350 50% x 131% 1 = 917
8) 1 5 of a number is 380. What is 125% of the number
1) 9120 2) 7600 3) 1900 4) 2375
Answer: 4
SOLUTION 1 : Step 1: 1 5 → 1 5 x 100% 1 = 20% Step 2: 20% →380 1% →380 20% 125% → 380 20% x 125% 1 = 2375
9) 1 4 of a number is 425. What is 148% of the number
1) 1700 2) 2516 3) 15725 4) 10625
Answer: 2
SOLUTION 1 : Step 1: 1 4 → 1 4 x 100% 1 = 25% Step 2: 25% →425 1% →425 25% 148% → 425 25% x 148% 1 = 2516
10) 1 2 of a number is 300. What is 144% of the number
1) 600 2) 21600 3) 15000 4) 864
Answer: 4
SOLUTION 1 : Step 1: 1 2 → 1 2 x 100% 1 = 50% Step 2: 50% →300 1% →300 50% 144% → 300 50% x 144% 1 = 864