Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The average mass of 5 girls is 30kg kg Answer:_______________ |
| 2) The average height of 3 boys is 1.36m. Answer:_______________ |
| 3) There are 40 students in a class. The average score for a Science Test is 51 marks. After 2 students left the class, the average score for the test becomes 50 marks. What are the total marks of the 2 students who left
Answer:_______________ |
| 4) The average number of sweets 3 children have is 15
Answer:_______________ |
| 5) The average number of sweets 4 children have is 12.
Answer:_______________ |
| 6) The average mass of 5 girls is 35kg kg Answer:_______________ |
| 7) The average height of 3 boys is 1.72m. Answer:_______________ |
| 8) There are 40 students in a class. The average score for a Science Test is 56 marks. After 2 students left the class, the average score for the test becomes 55 marks. What are the total marks of the 2 students who left
Answer:_______________ |
| 9) The average number of sweets 3 children have is 15
Answer:_______________ |
| 10) The average number of sweets 4 children have is 12.
Answer:_______________ |
| 1) The average mass of 5 girls is 30kg Answer: 158kg SOLUTION 1 : Step 1: 30 x 5 = 150kg Step 2: 44 x 7 = 308kg Step 3: 308 - 150 = 158kg |
| 2) The average height of 3 boys is 1.36m. SOLUTION 1 : Step 1: Total height for the 3 boys : 1.36 x 3 = 4.08m Step 2: Total height for the 4 boys : 4.08 + 1.32 = 5.4m Step 3: Average height of the 4 boys : 5.4 ÷ 4 = 1.35m |
| 3) There are 40 students in a class. The average score for a Science Test is 51 marks. After 2 students left the class, the average score for the test becomes 50 marks. What are the total marks of the 2 students who left Answer: 140 SOLUTION 1 : Step 1: 51 x 40 = 2040 Step 2: 40 - 2 = 38 Step 3: 50 x 38 = 1900 Step 4: 2040 - 1900 = 140 |
| 4) The average number of sweets 3 children have is 15 Answer: 75 SOLUTION 1 : Step 1: 15 x 3 = 45 Step 2: 30 x 4 = 120 Step 3: 120 - 45 = 75 |
| 5) The average number of sweets 4 children have is 12. Answer: 132 SOLUTION 1 : Step 1: 12 x 4 = 48 Step 2: 30 x 6 = 180 Step 3: 180 - 48 = 132 |
| 6) The average mass of 5 girls is 35kg Answer: 119kg SOLUTION 1 : Step 1: 35 x 5 = 175kg Step 2: 42 x 7 = 294kg Step 3: 294 - 175 = 119kg |
| 7) The average height of 3 boys is 1.72m. SOLUTION 1 : Step 1: Total height for the 3 boys : 1.72 x 3 = 5.16m Step 2: Total height for the 4 boys : 5.16 + 1.52 = 6.68m Step 3: Average height of the 4 boys : 6.68 ÷ 4 = 1.67m |
| 8) There are 40 students in a class. The average score for a Science Test is 56 marks. After 2 students left the class, the average score for the test becomes 55 marks. What are the total marks of the 2 students who left Answer: 150 SOLUTION 1 : Step 1: 56 x 40 = 2240 Step 2: 40 - 2 = 38 Step 3: 55 x 38 = 2090 Step 4: 2240 - 2090 = 150 |
| 9) The average number of sweets 3 children have is 15 Answer: 55 SOLUTION 1 : Step 1: 15 x 3 = 45 Step 2: 25 x 4 = 100 Step 3: 100 - 45 = 55 |
| 10) The average number of sweets 4 children have is 12. Answer: 96 SOLUTION 1 : Step 1: 12 x 4 = 48 Step 2: 24 x 6 = 144 Step 3: 144 - 48 = 96 |