Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Town A and Town B were 950 km apart. At 1045 h Kumutha drove from Town A to Town B. At the same time, Kalai drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Kumutha and Kalai passed each other at 1530 h. If Kumutha was travelling 12 slower than Kalai, find Kalai's speed.
Answer:_______________ |
| 2) Town Lala and Town Yaya are 680 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 14 faster than the lorry, find the speed of the car.
Answer:_______________ |
| 3) Town A and Town B were 836 km apart. At 1045 h Jeevini drove from Town A to Town B. At the same time, Anand drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Jeevini and Anand passed each other at 1530 h. If Jeevini was travelling 16 slower than Anand, find Anand's speed.
Answer:_______________ |
| 4) Town Lala and Town Yaya are 720 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 30 faster than the lorry, find the speed of the car.
Answer:_______________ |
| 5) Town A and Town B were 912 km apart. At 1045 h Tamilselvi drove from Town A to Town B. At the same time, Pugal drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Tamilselvi and Pugal passed each other at 1530 h. If Tamilselvi was travelling 16 slower than Pugal, find Pugal's speed.
Answer:_______________ |
| 6) Town Lala and Town Yaya are 680 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 30 faster than the lorry, find the speed of the car.
Answer:_______________ |
| 7) Town A and Town B were 646 km apart. At 1045 h Poongodi drove from Town A to Town B. At the same time, Anand drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Poongodi and Anand passed each other at 1530 h. If Poongodi was travelling 18 slower than Anand, find Anand's speed.
Answer:_______________ |
| 8) Town Lala and Town Yaya are 670 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 26 faster than the lorry, find the speed of the car.
Answer:_______________ |
| 9) Town A and Town B were 836 km apart. At 1045 h Selvanayaki drove from Town A to Town B. At the same time, Narayanan drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Selvanayaki and Narayanan passed each other at 1530 h. If Selvanayaki was travelling 10 slower than Narayanan, find Narayanan's speed.
Answer:_______________ |
| 10) Town Lala and Town Yaya are 740 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 28 faster than the lorry, find the speed of the car.
Answer:_______________ |
| 1) Town A and Town B were 950 km apart. At 1045 h Kumutha drove from Town A to Town B. At the same time, Kalai drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Kumutha and Kalai passed each other at 1530 h. If Kumutha was travelling 12 slower than Kalai, find Kalai's speed. Answer: 106 SOLUTION 1 :
Kumutha Kalai 57km Total = 950 km Step 3: 950 km - 57 km = 893 km
SOLUTION 2 :
Kumutha Kalai 57km Total = 950 km Step 3: 950 km - 57 km = 893 km
|
| 2) Town Lala and Town Yaya are 680 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 14 faster than the lorry, find the speed of the car. Answer: 75 SOLUTION 1 :
Lorry Car 70km Total = 680 km Step 3: 680 km - 70 km = 610 km
SOLUTION 2 :
Lorry Car 70km Total = 680 km Step 3: 680 km - 70 km = 610 km
|
| 3) Town A and Town B were 836 km apart. At 1045 h Jeevini drove from Town A to Town B. At the same time, Anand drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Jeevini and Anand passed each other at 1530 h. If Jeevini was travelling 16 slower than Anand, find Anand's speed. Answer: 96 SOLUTION 1 :
Jeevini Anand 76km Total = 836 km Step 3: 836 km - 76 km = 760 km
SOLUTION 2 :
Jeevini Anand 76km Total = 836 km Step 3: 836 km - 76 km = 760 km
|
| 4) Town Lala and Town Yaya are 720 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 30 faster than the lorry, find the speed of the car. Answer: 87 SOLUTION 1 :
Lorry Car 150km Total = 720 km Step 3: 720 km - 150 km = 570 km
SOLUTION 2 :
Lorry Car 150km Total = 720 km Step 3: 720 km - 150 km = 570 km
|
| 5) Town A and Town B were 912 km apart. At 1045 h Tamilselvi drove from Town A to Town B. At the same time, Pugal drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Tamilselvi and Pugal passed each other at 1530 h. If Tamilselvi was travelling 16 slower than Pugal, find Pugal's speed. Answer: 104 SOLUTION 1 :
Tamilselvi Pugal 76km Total = 912 km Step 3: 912 km - 76 km = 836 km
SOLUTION 2 :
Tamilselvi Pugal 76km Total = 912 km Step 3: 912 km - 76 km = 836 km
|
| 6) Town Lala and Town Yaya are 680 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 30 faster than the lorry, find the speed of the car. Answer: 83 SOLUTION 1 :
Lorry Car 150km Total = 680 km Step 3: 680 km - 150 km = 530 km
SOLUTION 2 :
Lorry Car 150km Total = 680 km Step 3: 680 km - 150 km = 530 km
|
| 7) Town A and Town B were 646 km apart. At 1045 h Poongodi drove from Town A to Town B. At the same time, Anand drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Poongodi and Anand passed each other at 1530 h. If Poongodi was travelling 18 slower than Anand, find Anand's speed. Answer: 77 SOLUTION 1 :
Poongodi Anand 85.5km Total = 646 km Step 3: 646 km - 85.5 km = 560.5 km
SOLUTION 2 :
Poongodi Anand 85.5km Total = 646 km Step 3: 646 km - 85.5 km = 560.5 km
|
| 8) Town Lala and Town Yaya are 670 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 26 faster than the lorry, find the speed of the car. Answer: 80 SOLUTION 1 :
Lorry Car 130km Total = 670 km Step 3: 670 km - 130 km = 540 km
SOLUTION 2 :
Lorry Car 130km Total = 670 km Step 3: 670 km - 130 km = 540 km
|
| 9) Town A and Town B were 836 km apart. At 1045 h Selvanayaki drove from Town A to Town B. At the same time, Narayanan drove from Town B to Town A on the same road. Both of them did not change their speeds throughout their journeys. Selvanayaki and Narayanan passed each other at 1530 h. If Selvanayaki was travelling 10 slower than Narayanan, find Narayanan's speed. Answer: 93 SOLUTION 1 :
Selvanayaki Narayanan 47.5km Total = 836 km Step 3: 836 km - 47.5 km = 788.5 km
SOLUTION 2 :
Selvanayaki Narayanan 47.5km Total = 836 km Step 3: 836 km - 47.5 km = 788.5 km
|
| 10) Town Lala and Town Yaya are 740 km apart. At 8.30 a.m., a car left Town Lala for Town Yaya, travelling at a constant speed. At the same time, a lorry set off from Town Yaya for Town Lala at a constant speed too. At 1.30 p.m.,the two vehicles passed each other. If the speed of the car was 28 faster than the lorry, find the speed of the car. Answer: 88 SOLUTION 1 :
Lorry Car 140km Total = 740 km Step 3: 740 km - 140 km = 600 km
SOLUTION 2 :
Lorry Car 140km Total = 740 km Step 3: 740 km - 140 km = 600 km
|