Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Leonardo had 12 sweets. He gave 6 of them to Daphne. What fraction of the sweets had Leonardo left
Answer:_______________ |
| 2) Leon had 8 sweets. He gave 6 of them to Tia. What fraction of the sweets had Leon left
Answer:_______________ |
| 3) Abigail had 5 flowers. She gave 2 of them to Gina. What fraction of the flowers had Abigail left
Answer:_______________ |
| 4) Joy had 10 chocolates. She gave 5 of them to Christopher. What fraction of the chocolates had Joy left
Answer:_______________ |
| 5) Tiffany had 12 balloons. She gave 3 of them to Joseph. What fraction of the balloons had Tiffany left
Answer:_______________ |
| 6) Joyce had 12 balloons. She gave 4 of them to Ivy. What fraction of the balloons had Joyce left
Answer:_______________ |
| 7) Minerva had 8 chocolates. She gave 5 of them to Diana. What fraction of the chocolates had Minerva left
Answer:_______________ |
| 8) Joseph had 5 balloons. He gave 1 of them to Timmy. What fraction of the balloons had Joseph left
Answer:_______________ |
| 9) Tsha had 10 flowers. She gave 4 of them to Andrew. What fraction of the flowers had Tsha left
Answer:_______________ |
| 10) Stanley had 12 stickers. He gave 5 of them to Pavi. What fraction of the stickers had Stanley left
Answer:_______________ |
| 1) Leonardo had 12 sweets. He gave 6 of them to Daphne. What fraction of the sweets had Leonardo left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 12 sweets - 6 sweets = 6 sweets Step 2: = Leonardo had of the sweets left. |
| 2) Leon had 8 sweets. He gave 6 of them to Tia. What fraction of the sweets had Leon left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 8 sweets - 6 sweets = 2 sweets Step 2: = Leon had of the sweets left. |
| 3) Abigail had 5 flowers. She gave 2 of them to Gina. What fraction of the flowers had Abigail left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 5 flowers - 2 flowers = 3 flowers Step 2: Abigail had of the flowers left. |
| 4) Joy had 10 chocolates. She gave 5 of them to Christopher. What fraction of the chocolates had Joy left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 10 chocolates - 5 chocolates = 5 chocolates Step 2: = Joy had of the chocolates left. |
| 5) Tiffany had 12 balloons. She gave 3 of them to Joseph. What fraction of the balloons had Tiffany left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 12 balloons - 3 balloons = 9 balloons Step 2: = Tiffany had of the balloons left. |
| 6) Joyce had 12 balloons. She gave 4 of them to Ivy. What fraction of the balloons had Joyce left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 12 balloons - 4 balloons = 8 balloons Step 2: = Joyce had of the balloons left. |
| 7) Minerva had 8 chocolates. She gave 5 of them to Diana. What fraction of the chocolates had Minerva left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 8 chocolates - 5 chocolates = 3 chocolates Step 2: Minerva had of the chocolates left. |
| 8) Joseph had 5 balloons. He gave 1 of them to Timmy. What fraction of the balloons had Joseph left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 5 balloons - 1 balloons = 4 balloons Step 2: Joseph had of the balloons left. |
| 9) Tsha had 10 flowers. She gave 4 of them to Andrew. What fraction of the flowers had Tsha left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 10 flowers - 4 flowers = 6 flowers Step 2: = Tsha had of the flowers left. |
| 10) Stanley had 12 stickers. He gave 5 of them to Pavi. What fraction of the stickers had Stanley left Answer: SOLUTION 1 : Step 1: 12 stickers - 5 stickers = 7 stickers Step 2: Stanley had of the stickers left. |