Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The average number of pens 8 boys have is 40.
( ) |
| 2) Savithri has 22 boxes of balloons. The average number of balloons for the 22 boxes are 12.
( ) |
| 3) The average number of chocolate bars 6 girls have is 105.
( ) |
| 4) The average number of sweets 12 children have is 16.
( ) |
| 5) The average number of pens 8 boys have is 41.
( ) |
| 6) Ponnalagu has 30 boxes of balloons. The average number of balloons for the 30 boxes are 17.
( ) |
| 7) The average number of chocolate bars 6 girls have is 105.
( ) |
| 8) The average number of sweets 12 children have is 14.
( ) |
| 9) The average number of pens 8 boys have is 42.
( ) |
| 10) Panimalar has 22 boxes of balloons. The average number of balloons for the 22 boxes are 14.
( ) |
| 1) The average number of pens 8 boys have is 40.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: 40 x 8 = 320 Step 2: 38 x 7 = 266 Step 3: 320 - 266 = 54 |
| 2) Savithri has 22 boxes of balloons. The average number of balloons for the 22 boxes are 12.
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 12 x 22 = 264 Step 2: 4 x 6 = 24 Step 3: 264 - 24 = 240 |
| 3) The average number of chocolate bars 6 girls have is 105.
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 105 x 6 = 630 Step 2: 95 x 5 = 475 Step 3: 630 - 475 = 155 |
| 4) The average number of sweets 12 children have is 16.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: 16 x 12 = 192 Step 2: 8 x 10 = 80 Step 3: 192 - 80 = 112 |
| 5) The average number of pens 8 boys have is 41.
Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: 41 x 8 = 328 Step 2: 37 x 7 = 259 Step 3: 328 - 259 = 69 |
| 6) Ponnalagu has 30 boxes of balloons. The average number of balloons for the 30 boxes are 17.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 17 x 30 = 510 Step 2: 5 x 2 = 10 Step 3: 510 - 10 = 500 |
| 7) The average number of chocolate bars 6 girls have is 105.
Answer: 2 SOLUTION 1 : Step 1: 105 x 6 = 630 Step 2: 99 x 5 = 495 Step 3: 630 - 495 = 135 |
| 8) The average number of sweets 12 children have is 14.
Answer: 1 SOLUTION 1 : Step 1: 14 x 12 = 168 Step 2: 5 x 4 = 20 Step 3: 168 - 20 = 148 |
| 9) The average number of pens 8 boys have is 42.
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 42 x 8 = 336 Step 2: 39 x 7 = 273 Step 3: 336 - 273 = 63 |
| 10) Panimalar has 22 boxes of balloons. The average number of balloons for the 22 boxes are 14.
Answer: 4 SOLUTION 1 : Step 1: 14 x 22 = 308 Step 2: 9 x 4 = 36 Step 3: 308 - 36 = 272 |