Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Rei used of his money to buy a new swimwear. He also used of his money to buy glasses. If he was left with $42, how much money did he have at first $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Joe gave of his stamps to his sibling and of them to some friends.
Answer:_______________ |
| 3) Zac used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 252 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string cm Answer:_______________ |
| 4) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 3825 m of the track is painted grey, how long is the entire track m Answer:_______________ |
| 5) James used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 205 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string cm Answer:_______________ |
| 6) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $470 for himself. How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Nicholas spent of his salary on food and on transport. If he is left with $141, how much did he have at first $ ___ Answer:_______________ |
| 8) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 3300 m of the track is painted grey, how long is the entire track m Answer:_______________ |
| 9) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $424 for himself. How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 10) Uncle Bobby sold of his apples in the morning and of them in the afternoon. Given that he was left with 386 apples, how many apples did he have at first
Answer:_______________ |
| 1) Rei used of his money to buy a new swimwear. He also used of his money to buy glasses. If he was left with $42, how much money did he have at first Answer: $84 SOLUTION 1 : * Glasses Left * = Swimsuit
He had $84 at first.
|
| 2) Joe gave of his stamps to his sibling and of them to some friends. Answer: 279 SOLUTION 1 : Sibling Friends 62 left Step 1: + = + = Step 2: - =
He have 279 stamps at first. |
| 3) Zac used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 252 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string Answer: 567 cm SOLUTION 1 : Present Deco 252 cm left Step 1: + = + = Step 2: - =
The original string was 567 cm.
|
| 4) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 3825 m of the track is painted grey, how long is the entire track Answer: 10200 m SOLUTION 1 : Red Yellow Grey Step 1: + = + = Step 2: - =
The entire track was 10200 m long. |
| 5) James used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 205 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string Answer: 328 cm SOLUTION 1 : Present Deco 205 cm left Step 1: + = + = Step 2: - =
The original string was 328 cm. |
| 6) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $470 for himself. How much was his salary Answer: $3760 SOLUTION 1 : Bills Brother $470 left Step 1: + = + = Step 2: - =
His salary was $3760. |
| 7) Nicholas spent of his salary on food and on transport. If he is left with $141, how much did he have at first Answer: $564 SOLUTION 1 : Food Transport $141 left Step 1: + = + = Step 2: - =
He have $564 at first. |
| 8) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 3300 m of the track is painted grey, how long is the entire track Answer: 8800 m SOLUTION 1 : Red Yellow Grey Step 1: + = + = Step 2: - =
The entire track was 8800 m long.
|
| 9) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $424 for himself. How much was his salary Answer: $1060 SOLUTION 1 : Bills Brother $424 left
Step 1: + = + = Step 2: - =
His salary was $1060. |
| 10) Uncle Bobby sold of his apples in the morning and of them in the afternoon. Given that he was left with 386 apples, how many apples did he have at first Answer: 1158 SOLUTION 1 : A.M. P.M. 386 left Step 1: + = + = Step 2: - =
He had 1158 apples at first. |