Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) James used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 295 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string cm Answer:_______________ |
| 2) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $468 for himself. How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Uncle Bobby sold of his apples in the morning and of them in the afternoon. Given that he was left with 428 apples, how many apples did he have at first
Answer:_______________ |
| 4) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 502 m of the track is painted grey, how long is the entire track m Answer:_______________ |
| 5) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 3729 m of the track is painted grey, how long is the entire track m Answer:_______________ |
| 6) Uncle Bobby sold of his apples in the morning and of them in the afternoon. Given that he was left with 174 apples, how many apples did he have at first
Answer:_______________ |
| 7) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $690 for himself. How much was his salary $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Zac used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 160 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string cm Answer:_______________ |
| 9) Haru spent of his money on goggles and of his money on swimwear. If he was left with $84, how much money did he have at first $ ___ Answer:_______________ |
| 10) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 1215 m of the track is painted grey, how long is the entire track m Answer:_______________ |
| 1) James used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 295 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string Answer: 472 cm SOLUTION 1 : Present Deco 295 cm left Step 1: + = + = Step 2: - =
The original string was 472 cm. |
| 2) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $468 for himself. How much was his salary Answer: $1170 SOLUTION 1 : Bills Brother $468 left
Step 1: + = + = Step 2: - =
His salary was $1170. |
| 3) Uncle Bobby sold of his apples in the morning and of them in the afternoon. Given that he was left with 428 apples, how many apples did he have at first Answer: 1284 SOLUTION 1 : A.M. P.M. 428 left Step 1: + = + = Step 2: - =
He had 1284 apples at first. |
| 4) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 502 m of the track is painted grey, how long is the entire track Answer: 4016 m SOLUTION 1 : Red Yellow Grey Step 1: + = + = Step 2: - =
The entire track was 4016 m long. |
| 5) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 3729 m of the track is painted grey, how long is the entire track Answer: 9944 m SOLUTION 1 : Red Yellow Grey Step 1: + = + = Step 2: - =
The entire track was 9944 m long. |
| 6) Uncle Bobby sold of his apples in the morning and of them in the afternoon. Given that he was left with 174 apples, how many apples did he have at first Answer: 348 SOLUTION 1 : A.M. P.M. 174 left Step 1: + = + = Step 2: - =
He had 348 apples at first. |
| 7) Mr Winchester spent of his salary to pay the household bills and gave of his salary to his brother. In the end, he was left with $690 for himself. How much was his salary Answer: $5520 SOLUTION 1 : Bills Brother $690 left Step 1: + = + = Step 2: - =
His salary was $5520. |
| 8) Zac used of a roll of string to tie a present. He then used of the string to make decorations for a birthday party. Given that he was left with 160 cm of the string after tying the present and making the decorations, how long was the original string Answer: 360 cm SOLUTION 1 : Present Deco 160 cm left Step 1: + = + = Step 2: - =
The original string was 360 cm.
|
| 9) Haru spent of his money on goggles and of his money on swimwear. If he was left with $84, how much money did he have at first Answer: $196 SOLUTION 1 : Goggles Swimsuit Left Step 1: + = Step 2: - =
He had $196 at first.
|
| 10) of a running track is painted red. of the track is painted yellow. Given that the remaining 1215 m of the track is painted grey, how long is the entire track Answer: 3240 m SOLUTION 1 : Red Yellow Grey Step 1: + = + = Step 2: - =
The entire track was 3240 m long.
|