Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Parveen bought a certain number of candies for $6.30. Each cost more than 45 cents. Parveen sold each candy for 75 cents each. How much money did Parveen profit $ ___ Answer:_______________ |
| 2) Parveen bought a certain number of candies for $6.30. Each cost more than 75 cents. Parveen sold each candy for 95 cents each. How much money did Parveen profit $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Ramani bought a certain number of candies for $5.60. Each cost more than 70 cents. Ramani sold each candy for 90 cents each. How much money did Ramani profit $ ___ Answer:_______________ |
| 4) Chellamal bought a certain number of candies for $5.85. Each cost more than 60 cents. Chellamal sold each candy for 95 cents each. How much money did Chellamal profit $ ___ Answer:_______________ |
| 5) Ponnalagu bought a certain number of candies for $3.90. Each cost more than 60 cents. Ponnalagu sold each candy for 95 cents each. How much money did Ponnalagu profit $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Indra bought a certain number of candies for $5.40. Each cost more than 70 cents. Indra sold each candy for 95 cents each. How much money did Indra profit $ ___ Answer:_______________ |
| 7) Keerthi bought a certain number of candies for $6.75. Each cost more than 65 cents. Keerthi sold each candy for 90 cents each. How much money did Keerthi profit $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Haritha bought a certain number of candies for $7.20. Each cost more than 85 cents. Haritha sold each candy for 95 cents each. How much money did Haritha profit $ ___ Answer:_______________ |
| 9) Mithra bought a certain number of candies for $4.80. Each cost more than 65 cents. Mithra sold each candy for 90 cents each. How much money did Mithra profit $ Answer:_______________ |
| 10) Tamilselvi bought a certain number of candies for $7.20. Each cost more than 60 cents. Tamilselvi sold each candy for 85 cents each. How much money did Tamilselvi profit $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Parveen bought a certain number of candies for $6.30. Each cost more than 45 cents. Parveen sold each candy for 75 cents each. How much money did Parveen profit Answer: $0.45 SOLUTION 1 : Step 1: 70 cents x 9 = 630 cents (We can check the amount of candies Parveen bought) Step 2: 9 x 75 cents = 675 cents Step 3: 675 cents - 630 cents = 45 cents Step 4: 45 cents = $0.45 Parveen profits $0.45. |
| 2) Parveen bought a certain number of candies for $6.30. Each cost more than 75 cents. Parveen sold each candy for 95 cents each. How much money did Parveen profit Answer: $0.35 SOLUTION 1 : Step 1: 90 cents x 7 = 630 cents (We can check the amount of candies Parveen bought) Step 2: 7 x 95 cents = 665 cents Step 3: 665 cents - 630 cents = 35 cents Step 4: 35 cents = $0.35 Parveen profits $0.35. |
| 3) Ramani bought a certain number of candies for $5.60. Each cost more than 70 cents. Ramani sold each candy for 90 cents each. How much money did Ramani profit Answer: $0.70 SOLUTION 1 : Step 1: 80 cents x 7 = 560 cents (We can check the amount of candies Ramani bought) Step 2: 7 x 90 cents = 630 cents Step 3: 630 cents - 560 cents = 70 cents Step 4: 70 cents = $0.70 Ramani profits $0.70. |
| 4) Chellamal bought a certain number of candies for $5.85. Each cost more than 60 cents. Chellamal sold each candy for 95 cents each. How much money did Chellamal profit Answer: $2.70 SOLUTION 1 : Step 1: 65 cents x 9 = 585 cents (We can check the amount of candies Chellamal bought) Step 2: 9 x 95 cents = 855 cents Step 3: 855 cents - 585 cents = 270 cents Step 4: 270 cents = $2.70 Chellamal profits $2.70. |
| 5) Ponnalagu bought a certain number of candies for $3.90. Each cost more than 60 cents. Ponnalagu sold each candy for 95 cents each. How much money did Ponnalagu profit Answer: $1.80 SOLUTION 1 : Step 1: 65 cents x 6 = 390 cents (We can check the amount of candies Ponnalagu bought) Step 2: 6 x 95 cents = 570 cents Step 3: 570 cents - 390 cents = 180 cents Step 4: 180 cents = $1.80 Ponnalagu profits $1.80. |
| 6) Indra bought a certain number of candies for $5.40. Each cost more than 70 cents. Indra sold each candy for 95 cents each. How much money did Indra profit Answer: $0.30 SOLUTION 1 : Step 1: 90 cents x 6 = 540 cents (We can check the amount of candies Indra bought) Step 2: 6 x 95 cents = 570 cents Step 3: 570 cents - 540 cents = 30 cents Step 4: 30 cents = $0.30 Indra profits $0.30. |
| 7) Keerthi bought a certain number of candies for $6.75. Each cost more than 65 cents. Keerthi sold each candy for 90 cents each. How much money did Keerthi profit Answer: $1.35 SOLUTION 1 : Step 1: 75 cents x 9 = 675 cents (We can check the amount of candies Keerthi bought) Step 2: 9 x 90 cents = 810 cents Step 3: 810 cents - 675 cents = 135 cents Step 4: 135 cents = $1.35 Keerthi profits $1.35. |
| 8) Haritha bought a certain number of candies for $7.20. Each cost more than 85 cents. Haritha sold each candy for 95 cents each. How much money did Haritha profit Answer: $0.40 SOLUTION 1 : Step 1: 90 cents x 8 = 720 cents (We can check the amount of candies Haritha bought) Step 2: 8 x 95 cents = 760 cents Step 3: 760 cents - 720 cents = 40 cents Step 4: 40 cents = $0.40 Haritha profits $0.40. |
| 9) Mithra bought a certain number of candies for $4.80. Each cost more than 65 cents. Mithra sold each candy for 90 cents each. How much money did Mithra profit $ Answer: 0.60 SOLUTION 1 : Step 1: 80 cents x 6 = 480 cents (We can check the amount of candies Mithra bought) Step 2: 6 x 65 cents = 540 cents Step 3: 540 cents - 480 cents = 60 cents Step 4: 60 cents = $0.60 Mithra profits $0.60. |
| 10) Tamilselvi bought a certain number of candies for $7.20. Each cost more than 60 cents. Tamilselvi sold each candy for 85 cents each. How much money did Tamilselvi profit Answer: $0.45 SOLUTION 1 : Step 1: 80 cents x 9 = 720 cents (We can check the amount of candies Tamilselvi bought) Step 2: 9 x 85 cents = 765 cents Step 3: 765 cents - 720 cents = 45 cents Step 4: 45 cents = $0.45 Tamilselvi profits $0.45. |