Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) There are 208 sweets in a jar. Panimalar took of the sweets. Amutha took of the sweets and Savithri took the remainder. a) What fraction of the sweets did Savithri take b) How many sweets did Panimalar and Amutha take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 2) There are 10 sweets in a jar. Mithra took of the sweets. Poovazhagi took of the sweets and Haritha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Haritha take b) How many sweets did Mithra and Poovazhagi take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 3) There are 63 sweets in a jar. Tamilselvi took of the sweets. Thamarai took of the sweets and Swathi took the remainder. a) What fraction of the sweets did Swathi take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Tamilselvi and Thamarai take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 4) There are 250 sweets in a jar. Tamilselvi took of the sweets. Poongodi took of the sweets and Ovini took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ovini take b) How many sweets did Tamilselvi and Poongodi take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 5) There are 189 sweets in a jar. Swathi took of the sweets. Haritha took of the sweets and Ponnalagu took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ponnalagu take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Swathi and Haritha take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 6) There are 112 sweets in a jar. Jeevini took of the sweets. Amutha took of the sweets and Thamarai took the remainder. a) What fraction of the sweets did Thamarai take b) How many sweets did Jeevini and Amutha take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 7) There are 110 sweets in a jar. Haritha took of the sweets. Chellamal took of the sweets and Jeevini took the remainder. a) What fraction of the sweets did Jeevini take b) How many sweets did Haritha and Chellamal take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 8) There are 288 sweets in a jar. Keerthi took of the sweets. Ovini took of the sweets and Selvanayaki took the remainder. a) What fraction of the sweets did Selvanayaki take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Keerthi and Ovini take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 9) There are 210 sweets in a jar. Poongodi took of the sweets. Haritha took of the sweets and Parveen took the remainder. a) What fraction of the sweets did Parveen take b) How many sweets did Poongodi and Haritha take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 10) There are 84 sweets in a jar. Ramani took of the sweets. Parveen took of the sweets and Haritha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Haritha take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Ramani and Parveen take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 1) There are 208 sweets in a jar. Panimalar took of the sweets. Amutha took of the sweets and Savithri took the remainder. a) What fraction of the sweets did Savithri take b) How many sweets did Panimalar and Amutha take altogether a). Answer: b). Answer: 104 SOLUTION 1 : 208 Panimalar Amutha Savithri a) - - = Savithri took of the sweets. b). Step 1: 8 units = 208 1 unit = 208 ÷ 8 = 26 Amutha Step 2: 4 units (Panimalar) + 1 units (Amutha) = 5 units Step 3: 5 units = 5 x 26 = 104 Panimalar and Amutha took 104 sweets altogether. |
| 2) There are 10 sweets in a jar. Mithra took of the sweets. Poovazhagi took of the sweets and Haritha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Haritha take b) How many sweets did Mithra and Poovazhagi take altogether a). Answer: b). Answer: 4 SOLUTION 1 : 10 Mithra Poovazhagi Haritha a). - - = = Haritha took of the sweets. b). Step 1: 10 units = 10 1 unit = 10 ÷ 10 = 1 Step 2: 3 units (Mithra) + 1 units (Poovazhagi) = 4 units Step 3: 4 units = 4 x 1 = 4 Mithra and Poovazhagi took 4 sweets altogether. |
| 3) There are 63 sweets in a jar. Tamilselvi took of the sweets. Thamarai took of the sweets and Swathi took the remainder. a) What fraction of the sweets did Swathi take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Tamilselvi and Thamarai take altogether a). Answer: b). Answer: 42 SOLUTION 1 : 63 Tamilselvi Thamarai Swathi a) - - = = Swathi took of the sweets. b). Step 1: 9 units = 63 1 unit = 63 ÷ 9 = 7 Step 2: 4 units (Tamilselvi) + 2 units (Thamarai) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 7 = 42 Tamilselvi and Thamarai took 42 sweets altogether. |
| 4) There are 250 sweets in a jar. Tamilselvi took of the sweets. Poongodi took of the sweets and Ovini took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ovini take b) How many sweets did Tamilselvi and Poongodi take altogether a). Answer: b). Answer: 150 SOLUTION 1 : 250 Tamilselvi Poongodi Ovini a) - - = Ovini took of the sweets. b). Step 1: 5 units = 250 1 unit = 250 ÷ 5 = 50 Step 2: 2 units (Tamilselvi) + 1 unit (Poongodi) = 3 units Step 3: 3 units = 3 x 50 = 150 Tamilselvi and Poongodi took 150 sweets altogether. |
| 5) There are 189 sweets in a jar. Swathi took of the sweets. Haritha took of the sweets and Ponnalagu took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ponnalagu take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Swathi and Haritha take altogether a). Answer: b). Answer: 162 SOLUTION 1 : 189 Swathi Haritha Ponnalagu a). - - = Ponnalagu took of the sweets. b). Step 1: 7 units = 189 1 unit = 189 ÷ 7 = 27 Step 2: 4 units (Swathi) + 2 units (Haritha) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 27 = 162 Swathi and Haritha took 162 sweets altogether. |
| 6) There are 112 sweets in a jar. Jeevini took of the sweets. Amutha took of the sweets and Thamarai took the remainder. a) What fraction of the sweets did Thamarai take b) How many sweets did Jeevini and Amutha take altogether a). Answer: b). Answer: 56 SOLUTION 1 : 112 Jeevini Amutha Thamarai a) - - = Thamarai took of the sweets. b). Step 1: 8 units = 112 1 unit = 112 ÷ 8 = 14 Amutha Step 2: 4 units (Jeevini) + 1 units (Amutha) = 5 units Step 3: 5 units = 5 x 14 = 56 Jeevini and Amutha took 56 sweets altogether. |
| 7) There are 110 sweets in a jar. Haritha took of the sweets. Chellamal took of the sweets and Jeevini took the remainder. a) What fraction of the sweets did Jeevini take b) How many sweets did Haritha and Chellamal take altogether a). Answer: b). Answer: 44 SOLUTION 1 : 110 Haritha Chellamal Jeevini a). - - = = Jeevini took of the sweets. b). Step 1: 10 units = 110 1 unit = 110 ÷ 10 = 11 Step 2: 3 units (Haritha) + 1 units (Chellamal) = 4 units Step 3: 4 units = 4 x 11 = 44 Haritha and Chellamal took 44 sweets altogether. |
| 8) There are 288 sweets in a jar. Keerthi took of the sweets. Ovini took of the sweets and Selvanayaki took the remainder. a) What fraction of the sweets did Selvanayaki take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Keerthi and Ovini take altogether a). Answer: b). Answer: 192 SOLUTION 1 : 288 Keerthi Ovini Selvanayaki a) - - = = Selvanayaki took of the sweets. b). Step 1: 9 units = 288 1 unit = 288 ÷ 9 = 32 Step 2: 4 units (Keerthi) + 2 units (Ovini) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 32 = 192 Keerthi and Ovini took 192 sweets altogether. |
| 9) There are 210 sweets in a jar. Poongodi took of the sweets. Haritha took of the sweets and Parveen took the remainder. a) What fraction of the sweets did Parveen take b) How many sweets did Poongodi and Haritha take altogether a). Answer: b). Answer: 126 SOLUTION 1 : 210 Poongodi Haritha Parveen a) - - = Parveen took of the sweets. b). Step 1: 5 units = 210 1 unit = 210 ÷ 5 = 42 Step 2: 2 units (Poongodi) + 1 unit (Haritha) = 3 units Step 3: 3 units = 3 x 42 = 126 Poongodi and Haritha took 126 sweets altogether. |
| 10) There are 84 sweets in a jar. Ramani took of the sweets. Parveen took of the sweets and Haritha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Haritha take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Ramani and Parveen take altogether a). Answer: b). Answer: 72 SOLUTION 1 : 84 Ramani Parveen Haritha a). - - = Haritha took of the sweets. b). Step 1: 7 units = 84 1 unit = 84 ÷ 7 = 12 Step 2: 4 units (Ramani) + 2 units (Parveen) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 12 = 72 Ramani and Parveen took 72 sweets altogether. |