Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) There are 145 sweets in a jar. Panimalar took of the sweets. Haritha took of the sweets and Kumutha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Kumutha take b) How many sweets did Panimalar and Haritha take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 2) There are 56 sweets in a jar. Ovini took of the sweets. Parveen took of the sweets and Pavi took the remainder. a) What fraction of the sweets did Pavi take b) How many sweets did Ovini and Parveen take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 3) There are 49 sweets in a jar. Savithri took of the sweets. Tulasi took of the sweets and Jeevini took the remainder. a) What fraction of the sweets did Jeevini take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Savithri and Tulasi take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 4) There are 108 sweets in a jar. Tamilselvi took of the sweets. Panimalar took of the sweets and Kumutha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Kumutha take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Tamilselvi and Panimalar take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 5) There are 80 sweets in a jar. Amutha took of the sweets. Thamarai took of the sweets and Chellamal took the remainder. a) What fraction of the sweets did Chellamal take b) How many sweets did Amutha and Thamarai take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 6) There are 260 sweets in a jar. Ovini took of the sweets. Jeevini took of the sweets and Chithra took the remainder. a) What fraction of the sweets did Chithra take b) How many sweets did Ovini and Jeevini take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 7) There are 184 sweets in a jar. Haritha took of the sweets. Parveen took of the sweets and Ponnalagu took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ponnalagu take b) How many sweets did Haritha and Parveen take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 8) There are 273 sweets in a jar. Nandini took of the sweets. Parveen took of the sweets and Chellamal took the remainder. a) What fraction of the sweets did Chellamal take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Nandini and Parveen take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 9) There are 198 sweets in a jar. Ovini took of the sweets. Pavi took of the sweets and Ponnalagu took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ponnalagu take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Ovini and Pavi take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 10) There are 240 sweets in a jar. Amutha took of the sweets. Mithra took of the sweets and Selvanayaki took the remainder. a) What fraction of the sweets did Selvanayaki take b) How many sweets did Amutha and Mithra take altogether a). b). Answer:_______________ |
| 1) There are 145 sweets in a jar. Panimalar took of the sweets. Haritha took of the sweets and Kumutha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Kumutha take b) How many sweets did Panimalar and Haritha take altogether a). Answer: b). Answer: 87 SOLUTION 1 : 145 Panimalar Haritha Kumutha a) - - = Kumutha took of the sweets. b). Step 1: 5 units = 145 1 unit = 145 ÷ 5 = 29 Step 2: 2 units (Panimalar) + 1 unit (Haritha) = 3 units Step 3: 3 units = 3 x 29 = 87 Panimalar and Haritha took 87 sweets altogether. |
| 2) There are 56 sweets in a jar. Ovini took of the sweets. Parveen took of the sweets and Pavi took the remainder. a) What fraction of the sweets did Pavi take b) How many sweets did Ovini and Parveen take altogether a). Answer: b). Answer: 28 SOLUTION 1 : 56 Ovini Parveen Pavi a) - - = Pavi took of the sweets. b). Step 1: 8 units = 56 1 unit = 56 ÷ 8 = 7 Parveen Step 2: 4 units (Ovini) + 1 units (Parveen) = 5 units Step 3: 5 units = 5 x 7 = 28 Ovini and Parveen took 28 sweets altogether. |
| 3) There are 49 sweets in a jar. Savithri took of the sweets. Tulasi took of the sweets and Jeevini took the remainder. a) What fraction of the sweets did Jeevini take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Savithri and Tulasi take altogether a). Answer: b). Answer: 42 SOLUTION 1 : 49 Savithri Tulasi Jeevini a). - - = Jeevini took of the sweets. b). Step 1: 7 units = 49 1 unit = 49 ÷ 7 = 7 Step 2: 4 units (Savithri) + 2 units (Tulasi) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 7 = 42 Savithri and Tulasi took 42 sweets altogether. |
| 4) There are 108 sweets in a jar. Tamilselvi took of the sweets. Panimalar took of the sweets and Kumutha took the remainder. a) What fraction of the sweets did Kumutha take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Tamilselvi and Panimalar take altogether a). Answer: b). Answer: 72 SOLUTION 1 : 108 Tamilselvi Panimalar Kumutha a) - - = = Kumutha took of the sweets. b). Step 1: 9 units = 108 1 unit = 108 ÷ 9 = 12 Step 2: 4 units (Tamilselvi) + 2 units (Panimalar) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 12 = 72 Tamilselvi and Panimalar took 72 sweets altogether. |
| 5) There are 80 sweets in a jar. Amutha took of the sweets. Thamarai took of the sweets and Chellamal took the remainder. a) What fraction of the sweets did Chellamal take b) How many sweets did Amutha and Thamarai take altogether a). Answer: b). Answer: 32 SOLUTION 1 : 80 Amutha Thamarai Chellamal a). - - = = Chellamal took of the sweets. b). Step 1: 10 units = 80 1 unit = 80 ÷ 10 = 8 Step 2: 3 units (Amutha) + 1 units (Thamarai) = 4 units Step 3: 4 units = 4 x 8 = 32 Amutha and Thamarai took 32 sweets altogether. |
| 6) There are 260 sweets in a jar. Ovini took of the sweets. Jeevini took of the sweets and Chithra took the remainder. a) What fraction of the sweets did Chithra take b) How many sweets did Ovini and Jeevini take altogether a). Answer: b). Answer: 156 SOLUTION 1 : 260 Ovini Jeevini Chithra a) - - = Chithra took of the sweets. b). Step 1: 5 units = 260 1 unit = 260 ÷ 5 = 52 Step 2: 2 units (Ovini) + 1 unit (Jeevini) = 3 units Step 3: 3 units = 3 x 52 = 156 Ovini and Jeevini took 156 sweets altogether. |
| 7) There are 184 sweets in a jar. Haritha took of the sweets. Parveen took of the sweets and Ponnalagu took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ponnalagu take b) How many sweets did Haritha and Parveen take altogether a). Answer: b). Answer: 92 SOLUTION 1 : 184 Haritha Parveen Ponnalagu a) - - = Ponnalagu took of the sweets. b). Step 1: 8 units = 184 1 unit = 184 ÷ 8 = 23 Parveen Step 2: 4 units (Haritha) + 1 units (Parveen) = 5 units Step 3: 5 units = 5 x 23 = 92 Haritha and Parveen took 92 sweets altogether. |
| 8) There are 273 sweets in a jar. Nandini took of the sweets. Parveen took of the sweets and Chellamal took the remainder. a) What fraction of the sweets did Chellamal take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Nandini and Parveen take altogether a). Answer: b). Answer: 234 SOLUTION 1 : 273 Nandini Parveen Chellamal a). - - = Chellamal took of the sweets. b). Step 1: 7 units = 273 1 unit = 273 ÷ 7 = 39 Step 2: 4 units (Nandini) + 2 units (Parveen) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 39 = 234 Nandini and Parveen took 234 sweets altogether. |
| 9) There are 198 sweets in a jar. Ovini took of the sweets. Pavi took of the sweets and Ponnalagu took the remainder. a) What fraction of the sweets did Ponnalagu take Express your answer in the simplest form. b) How many sweets did Ovini and Pavi take altogether a). Answer: b). Answer: 132 SOLUTION 1 : 198 Ovini Pavi Ponnalagu a) - - = = Ponnalagu took of the sweets. b). Step 1: 9 units = 198 1 unit = 198 ÷ 9 = 22 Step 2: 4 units (Ovini) + 2 units (Pavi) = 6 units Step 3: 6 units = 6 x 22 = 132 Ovini and Pavi took 132 sweets altogether. |
| 10) There are 240 sweets in a jar. Amutha took of the sweets. Mithra took of the sweets and Selvanayaki took the remainder. a) What fraction of the sweets did Selvanayaki take b) How many sweets did Amutha and Mithra take altogether a). Answer: b). Answer: 96 SOLUTION 1 : 240 Amutha Mithra Selvanayaki a). - - = = Selvanayaki took of the sweets. b). Step 1: 10 units = 240 1 unit = 240 ÷ 10 = 24 Step 2: 3 units (Amutha) + 1 units (Mithra) = 4 units Step 3: 4 units = 4 x 24 = 96 Amutha and Mithra took 96 sweets altogether. |