Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Chester sold 525 toy guns in 3 days. He sold 210 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 2) Apple wants to update 805 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 301 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 3) There are 960 fences to be painted in five days. 120 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 4) Naegi has $30 to be distributed among his three siblings. He gives $12 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 5) A family had 45 cupcakes. They ate 25 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 6) Chester sold 847 toy guns in 3 days. He sold 70 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 7) Apple wants to update 525 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 434 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 8) There are 690 fences to be painted in five days. 120 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 9) Naegi has $45 to be distributed among his three siblings. He gives $12 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 10) A family had 45 cupcakes. They ate 15 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 1) Chester sold 525 toy guns in 3 days. He sold 210 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 180 SOLUTION 1 : 525 Remainder 210 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 525 - 210 = 315 Step 2: 7 units = 315 1 unit = 315 ÷ 7 = 45 Step 3: - = Step 4: 4 units = 45 x 4 = 180 He sold 180 toy guns on the third day. |
| 2) Apple wants to update 805 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 301 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 360 SOLUTION 1 : 805 Remainder 301 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 805 - 301 = 504 Step 2: 7 units = 504 1 unit = 504 ÷ 7 = 72 Step 3: - = Step 4: 5 units = 72 x 5 = 360 360 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 3) There are 960 fences to be painted in five days. 120 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 560 SOLUTION 1 : 960 Remainder 120 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 960 - 120 = 840 Step 2: 3 units = 840 1 unit = 840 ÷ 3 = 280 Step 3: - = Step 4: 2 units = 280 x 2 = 560 560 fences were painted on the fifth day. |
| 4) Naegi has $30 to be distributed among his three siblings. He gives $12 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $6 SOLUTION 1 : 30 Remainder 12 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 30 - 12 = 18 Step 2: 3 units = 18 1 unit = 18 ÷ 3 = 6 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 6 x 1 = 6 Komaeda received $6. |
| 5) A family had 45 cupcakes. They ate 25 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 12 SOLUTION 1 : 45 Remainder 25 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 45 - 25 = 20 Step 2: 5 units = 20 1 unit = 20 ÷ 5 = 4 Step 3: - = Step 4: 3 units = 4 x 3 = 12 They gave away 12 cupcakes. |
| 6) Chester sold 847 toy guns in 3 days. He sold 70 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 444 SOLUTION 1 : 847 Remainder 70 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 847 - 70 = 777 Step 2: 7 units = 777 1 unit = 777 ÷ 7 = 111 Step 3: - = Step 4: 4 units = 111 x 4 = 444 He sold 444 toy guns on the third day. |
| 7) Apple wants to update 525 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 434 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 65 SOLUTION 1 : 525 Remainder 434 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 525 - 434 = 91 Step 2: 7 units = 91 1 unit = 91 ÷ 7 = 13 Step 3: - = Step 4: 5 units = 13 x 5 = 65 65 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 8) There are 690 fences to be painted in five days. 120 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 380 SOLUTION 1 : 690 Remainder 120 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 690 - 120 = 570 Step 2: 3 units = 570 1 unit = 570 ÷ 3 = 190 Step 3: - = Step 4: 2 units = 190 x 2 = 380 380 fences were painted on the fifth day. |
| 9) Naegi has $45 to be distributed among his three siblings. He gives $12 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $11 SOLUTION 1 : 45 Remainder 12 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 45 - 12 = 33 Step 2: 3 units = 33 1 unit = 33 ÷ 3 = 11 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 11 x 1 = 11 Komaeda received $11. |
| 10) A family had 45 cupcakes. They ate 15 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 18 SOLUTION 1 : 45 Remainder 15 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 45 - 15 = 30 Step 2: 5 units = 30 1 unit = 30 ÷ 5 = 6 Step 3: - = Step 4: 3 units = 6 x 3 = 18 They gave away 18 cupcakes. |